Fashion

Bentița retro - cel mai iubit accesoriu de păr în 2019

irina.letitia
May 29, 2019 17:56 PM

In fiecare an sau mai bine spus sezon, lumea modei se află sub efectul hipnotizant al unei piese irezistibile, apărute că peste noapte și devenită pe neașteptate, obiect râvnit de cele mai îndârjite pasionate de modă. In 2019, cel mai iubit accesoriu de păr este bentița. Nu orice bentiță însă, ci acele modele cu iz retro, ușor supradimensionate, demne de un adevărat impact vizual și stilistic.

Raportându-ne la accesoriile de păr, în ultimele luni am remarcat un interes crescut pentru bentițele de păr, un accesoriu de altfel uitat undeva în anii 2000 sau în perioadă școlii generale (poate, la limită, pentru unele dintre noi, la liceu).

Bentița retro – cel mai iubit accesoriu de păr în 2019

Un accesoriu extrem de feminin, distins, retro, pe care l-am văzut mai des purtat de capetele regale. Kate Middleton și sora ei, Pippa Middleton, sunt adevărați fani ai acestui truc de stil.

In sezonul de primăvară/vară 2019, inovatorul a fost casa de modă Prada, care a reinventat una din cele mai comune piese destinate părului, în trecut. Astfel, Prada ridică la rang de vedetă absolută aceste bentițe foarte stylish, favoritele postărilor de pe Instagram din ultimele săptămâni. Spre deosebire de variantele pe care le-am folosit până acum, aceste bentițe nu sunt deloc discrete, ci din contră, asemenea unei coroane, ies în evidență de la distanță. Acest lucru însă nu este deloc rău, deoarece în combinația vestimentară potrivită, sunt exact detaliul care fac diferența între o ținută banală și una spectaculoasă.

Vezi această postare pe Instagram

Baby girl vibes with @prada ?? ? @danielpdykes

O postare distribuită de Doina Ciobanu (@doina) pe

Cum porți bentița retro în 2019? Primul pas este să urmărești prezentările Prada și Simone Rocha pentru acest sezon.
Dacă alegi varianta xxl ( în stilul Prada), atunci asigură-te că ai o ținută feminină, în acord cu accesoriul statement pe care îl porți. O rochie mini, în A, prețioasă poate fi ingredientul ideal.
Poți miza și pe un look casual, compus dintr-o pereche de jeanși de ex, niște pantofi cu călcâiul dezgolit și un top babydoll.

Vezi această postare pe Instagram

Prada? Yes please! ? . . . #Prada #PradaHeadband #Headband #WomenWithStyle #WIWT #ShotByThreads #PersonalShopping #PersonalStyling #普拉达 #头箍 #发箍 #普拉达头箍 #普拉达发箍 #私人采购 #精品 #时尚

O postare distribuită de THREADS (@threadsstyling) pe

Bentița retro nu are un moment al zilei preferat, deși pentru un contrast de efect, o poți purta mai degrabă seara – nu suntem foarte obișnuiți cu acest tip de detaliu inclus în ținute de seară. Poți alege un model simplu sau unul accesorizat cu mărgele sau strasuri sau împletituri.

Urmărește galeria foto pentru inspirație și modele perfecte de bentițe, de cumpărat!