Beauty

Bicarbonat de sodiu pentru ten. Cum să-l folosești în măștile de față

A. S.
September 10, 2019 15:59 PM

Bicarbonat de sodiu pentru ten este folosit de foarte mult. Fie că ai tenul uscat, acneic sau pătat, o mască cu bicarbonat de sodiu poate face minuni. În plus, este eficient chiar și în cazul punctelor negre.

Bicarbonatul de sodiu are numeroase beneficii. Acesta nu este util doar în bucătărie, ci poate fi folosit cu succes și în cosmetică. Bicarbonatul echilibrează nivelul pH-ului pentru că este un compus amfoteric, adică poate avea rolul de bază sau acid.

De asemenea, bicarbonatul de sodiu esteantiseptic, antiinflamator și este accesibil ca preț oricui. Persoanele cu tenul foarte sensibil sau probleme dermatologice ar trebui însă să consulte medicul înainte de a folosi bicarbonat de sodiu pentru ten.

Bicarbonat de sodiu pentru ten acneic și gras

Datorită proprietăților antiseptice, bicarbonatul calmează inflamația și roșeața. De asemenea îndepărtează sebumul în exces prevenind blocarea porilor. Ingredientele necesare pentru a prepara o mască din bicarbonat de sodiu pentru tenul gras sunt accesibile și nici nu-ți va lua mult timp.

Ai nevoie de:

  • 3 linguri (30 g) de bicarbonat de sodiu
  • 3 linguri (30 ml) de apă minerală
  • Zeama a ½ lămâie

Pune bicarbonatul de sodiu într-un castron. Toarnă încet apa în castron, amestecând pentru a obține o pastă. Stoarce zeama lămâii peste pastă.

Spală-ți fața cu apă caldă și tamponeaz-o ușor cu un prosop cald. Întinde pasta pe toată fața cu mișcări circulare (evită conturul ochilor). Dacă simți înțepături, nu-ți face griji. Această reacție este normală. Lasă masca să acționeze 20 de minute, apoi îndepărteaz-o cu multă apă caldă.

Bicarbonat de sodiu pentru ten pătat

Pentru a face o mască cu bicarbonat de sodiu pentru tenul pătat ai nevoie de:

  • 1 linguriţă de bicarbonat de sodiu
  • o ceaşcă de ceai de muşeţel sau apă fierbinte
  • o dischetă demachiantă

Adaugă o linguriţă de bicarbonat de sodiu într-o ceaşcă de apă fierbinte sau ceai de muşeţel şi amestecă foarte bine. Odată ce acest lucru este făcut, înmoaie o dischetă demachiantă în soluţia preparată şi pune-o sub ochi sau pe zonele cu probleme. Las-o să acţioneze timp de 10-15 minute. Clăteşte cu apă şi aplică o cremă hidratantă.

Bicarbonat de sodiu pentru ten uscat

Dacă nu ai tenul foarte sensibil, poți să  amesteci bicarbonat de sodiu cu miere, ulei de argan sau ulei de măsline și obții o mască hidratantă incredibilă. Această combinație oferă vitamine și acizi grași esențiali care stimulează metabolismul celular și reține hidratarea la nivelul membranelor celulare.

  • 3 linguri (30 g) de bicarbonat de sodiu
  • 3 linguri (30 ml) de apă minerală
  • 1 lingură (25 g) de miere
  • 1 linguriță de ulei de măsline, ulei de migdale sau ulei de levănțică

Masca cu bicarbonatt de sodiu pentru ten uscat se prepară la fel ca și cea pentru tenul gras, doar că, la final adăugăm mierea și uleiul. Aplică masca pe față evitând zona din jurul ochilor și las-o să acționeze aproximativ 20 de minute.

Bicarbonat de sodiu pentru punctele negre

Dacă ai încercat o mulțime de remedii și nu știi ce să mai faci ca să scapi de punctele negre, iată un truc foarte simplu, dar extrem de eficient, care elimină punctele negru pe loc.

  • o periuţă de dinţi nouă sau una veche sterilizată
  • o lingură de pastă de dinţi
  • o lingură de bicarbonat de sodiu
  • apă fierbinte

Înainte de a începe acest tratament, trebuie să îți cureți foarte bine fața. După care, tamponează zonele afectate de puncte negre cu un prosop înmuiat în apă fierbinte sau dacă ai chef și timp, fă o baie cu abur. Acest procedeu ajută la deschiderea porilor. Apoi, prepară soluția, pur și simplu amestecând toate ingredientele într-un castron.

Cel mai important lucru este faptul că aceaste maști cu bicarbonat de sodiu sunt complet naturale şi le poţi face acasă, fără să cheluieşti mulţi bani pe creme sau tratamente.

Citește și: MASCA DE FAȚĂ DIN ULEI DE COCOS ȘI BICARBONAT! TE ÎNTINEREȘTE CU 10 ANI