Fashion

Blugi mom fit. Ce sunt și cum trebuie să îi porți

A. S.
October 3, 2019 15:51 PM

Modelele de blugi mom fit, caracteristice anilor ’80, au revenit spectaculos în ultima perioadă. Află care sunt particularitățile acestor blugi și cum îi poți purta. 

Blugii mom fit au făcut furori în ultimii 2 ani, deși nimeni nu mai credea că vor reveni vreodată în trend. Modelele de blugi mom fit sunt retro, conferă un look relaxat și pot fi combinate cu multe piese pentru a obține o ținută interesantă.

Blugi mom fit. Ce sunt și cum îi recunoști

Blugii mom fit sunt ușor largi pe picior, lejeri și comozi și întotdeauna au talia înaltă. Blugii numiți blugi mom fit sau chiar mom jeans, erau în trend mai ales în anii ’80, dar se pare că au revenit spectaculos în ultima perioadă. Jeanșii mom fit se deosebesc prin croiala largă, asemeni blugilor Boyfriend, însă, spre deosebire de aceștia, au talia înaltă.  Se potrivesc de minune cu tricourile scurte și pantofi cu toc înalt sau o pereche de pantofi oxford.

Pentru cine sunt potrivite modele de blugi mom fit

O pereche de blugi mom fit se potrivește de minune persoanelor slabe, pentru că au avantajul de a scoate în evidență formele și posteriorul. Aceste modele de blugi nu se ncadrează prea bine pe o siluetă plinuță sau cu șolduri late, avantajând mai degrabă o siluetă tip clepsidră sau un trup altetic.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Mardy tienda (@mardytienda) on


Totuși, dacă ai forme voluptoase și îți dorești să porți modele de blugi mom fit, este bine să optezi și pentru o pereche de încălțăminte cu toc. Poți alege,  de exemplu, o pereche de botine din piele întoarsă, care îți vor subția silueta. De asemenea, o pereche de mom jeans vor arăta minunat și cu o pereche de pantofi stiletto.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by ? ? ? ? ? ? ? ? ? (@fiorelladelubbe) on


Pe de altă parte, blugii cu talie înaltă sunt foarte buni pentru a sublinia silueta, dar și pentru a ascunde un abdomen mai puțin lucrat și mai degrabă rotund. Blugii cu talie înaltă sunt minunați și pentru care nu stau prea bine la capitolul talie.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Michaela Cvoligová ❤️ (@mishelcvoliga) on

Cum să porți blugi mom fit

Blugii mom fit pot fi purtați într-o multitudine de combinații, dar este foarte important să ții cont de silueta ta și ceea ce ți se potrivește.

Blugi mom fit în ținute casual

Mom jeans sunt ideali în ținutele casual. Numărul variantelor în care poţi include blugii mom fit este nelimitat. Depinde numai de tine, de creativitate şi de stilul vestimentar pe care-l ai. Poți pune o pereche de mom jeans alături de adidași și ghete scurte, fără toc. Sau îi poți combina cu bluze simple, fără imprimeuri sau cu bustiere.

Blugi și sacou

O altă combinație clasică, ideală pentru o ținută smart casual este cea jeans sacou. La această ținută poți varia încălțămintea, fiind potrivți atât o pereche de pantofi cu toc, drept sau stiletto, cât și o pereche de pantofi sport sau oxford.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Pilar OhMyBlog (@pilar_ohmyblog) on

Blugi și accesorii sau materiale prețioase

Dacă vorbim despre ținute cu blugi în 2019, e bine să știm că și anul  acesta se poartă foarte multe combinațiile de blugi cu materiale prețioase, bluze elegante, ori cristale și paiete. Sau, în cazul în care vrem să optăm pentru jeanși și bluze simple, putem folosi accesorii prețioase, fie că vorbim de un colier cu volum sau mai multe lănțișoare subțiri ce alungesc silueta.

Citește și: BLUGI LA MODĂ ÎN 2019. MODELE ÎN TENDINŢE!