Fashion

Bocancii se întorc în trend-uri! Cum îi poartă celebritățile

iulia.statie
August 21, 2020 16:53 PM

În anul 1945, în timp ce se recupera după un accident, Dr. Klaus Maertens crea o talpă ușoară ce înlocuia tradiționala talpă de piele pentru a se asigura că vindecarea va fi mai rapidă.

Pe aceeasi temaCum purtăm bocancii combat. Inspirație pentru iarna aceasta

Cum poartă celebritățile bocancii

În 1947, el își unea forțele cu unul dintre prietenii săi ingineri, Herbert Funck, iar cei doi au refolosit vechile materiale militare, creând astfel strămoșul bocancilor Dr. Martens pe care îi cunoaștem astăzi. Abia în 1960, primul model părăsea fabrica.

La începuturile lor, bocancii Dr. Martens erau pentru clasa muncitorilor, dar, ulterior, a devenit o piesă ce simboliza mișcările de protest, inclusiv a culturii punk. La aproape 50 de ani de la crearea primilor bocanci, aceste obiecte vestimentare sunt mai mult ca niciodată în centrul atenției, fiind integrați în ținutele unora dintre cele mai vogă celebrități, cum ar fi Bella Hadid, Gigi Hadid, Irina Shayk, Kaia Gerber și Kendall Jenner.

Rezultatul? Un look rebel, indiferent dacă alegi o ținută feminină, casual, sau una de inspirație masculină, căci acești bocanci au revoluționat lumea modei timp de mai multe sezoane.

Behati Prinsloo a ales, spre exemplu, să integreze Dr. Martens într-o ținută edgy, dar în același timp senzuală, combinând o pereche de jeans rupți cu un top mulat și finisând totul cu o cămașă legată în jurul mijlocului.

Irina Shayk, pe de altă parte, a adăugat acești bocanci într-o ținută feminină, dar totuși casual, cu o rochie mini și o cămașă pe post de jachetă.

Surorile Hadid sunt recunoscute pentru ținutele lor vintage, cu twist-uri moderne. Bella Hadid a combinat bocancii cu o ținută baggy, masculină, dar chic, perfectă pentru sezonul răcoros.

Gigi Hadid a ales o altă abordare față de aceea preferată de sora sa, mizând pe o pereche de jeans albi, un trench Burberry și un crop top alb.

Urmărește galeria foto pentru a vedea cum integrează celebritățile bocancii în ținute!