Fashion

Brandul Off-White luptă în instanță pentru drepturile sale de autor! Ce firmă i-a „furat” designul

adelina.duinea
May 1, 2019 10:33 AM

Așa cum Louis Vuitton are faimoasă monogramă “LV”, Lacoste crocodilul, iar Chanel cele două C-uri suprapuse, orice brand are nevoie de o emblemă definitorie. Acest lucru este bine cunoscut și de Virgil Abloh, designerul care a construit un adevărat imperiu în jurul simbolurilor ghilimelelor și al fermoarului roșu, în cadrul Off-White. Dar ce se întâmplă când alte branduri se inspiră, ba chiar „fură” aceste trademark-uri?

Off-White trece de la vorbe la fapte – Împotriva cărei firme va acționa în instanță renumitul brand

Se recurge la acțiuni în instanță.

 

View this post on Instagram

 

[capsule collection] ss19 Off-White™ c/o @saks ”FINE ARTS” now available at @saks

A post shared by Off-White™ (@off____white) on

Acesta este cazul mai sus menționatului Off-White, care remarcând că cele două simboluri emblematice au fost adoptate și de firma de brățări Rastaclat, a dat brandul în judecată.

Brățările sunt denumite “Off-Clat” și costă 18$. Off-White declară că este posibil ca unii cumpărători chiar să creadă că brățările sunt semnate de Virgil Abloh, din cauza asemănării izbitoare.

 

View this post on Instagram

 

Off-Clat from @rastaclat • $22.99 Available now

A post shared by The Village Soccer Shop (@villagesoccershop) on

Totuși, surse spun că Off-White nu deține monopol din punct de vedete legal asupra ghilimelelor și fermoarului roșu. Din acest motiv, nu se știe dacă faptul că ele sunt cunoscute la nivel mondial ca aparținând brandului lui Virgil Abloh va fi îndeajuns în instanță. Totuși, Off-White a demarat deja procesul împotriva Rastaclat în cursul zilei de luni în Los Angeles.