Editor's choice

Breakfast at Tiffany's: piese pe care toată lumea ar trebui să le aibă în garderobă

iulia.statie
December 25, 2020 12:00 PM

 

Pe aceeasi temaEști pregătită pentru o zi la plajă? Nu îți uita pălăria de paie!

Holly Golightly se dă jos încet dintr-un taxi galben, îmbrăcată într-o rochie neagră Givenchy. În jurul gâtului său se odihnește un colier de perle. Ochelari mari de soare îi acoperă ochii expresivi. Ia o gură de cafea și mormăie câteva cuvinte în fața magazinului Tiffany’s. În acest moment, un icon al industriei cinematografice este născut.

Piese din filmul Breakfast at Tiffany’s pe care toată lumea ar trebui să le aibă în garderobă

Există multe motive pentru care acest film a rămas în istorie, iar unul dintre ele este simțul vestimentar al personajului principal. Holly nu doar că ne-a inspirat să ne folosim de little black dress la aproape orice eveniment important, dar a adus și trench-ul, precum și perechile de ochelari cu rame în formă cat eyes în atenția fiecărei iubitoare de modă.

Ne întoarcem mereu la fashion icons și filme de succes atunci când vorbim de modă, pentru că trend-urile se reîntorc și ne aduc mereu eleganța de altădată. Există câteva piese pe care Audrey Hepburn le-a purtat în faimoasa peliculă, ce se regăsesc în garderoba oricui.

Little Black Dress

Rochia neagră pe care a purtat-o Audrey Hepburn în ‘Breakfast at Tiffany’s’ este una dintre cele mai celebre piese create vreodată. După această creație Hubert de Givenchy făcută pentru personajul actriței, toată lumea și-a achiziționat o rochie neagră pentru că merge la orice eveniment și îți dă un aer elegant și rafinat. Totuși, abordarea ei relaxată cu privire la modă a făcut deliciul publicului, dar și modul în care reușea să compună o ținută bună în doar cinci minute.

Accesorii chic

Rochia neagră se reîntoarce în atenția tuturor și într-o altă scenă, însă, de data aceasta cu o accesorizare complet schimbată. Dacă stăm să ne gândim la mesajele importante privind sustenabilitatea și piesele ce pot să treacă testul timpului, este bine să încercăm să ne achiziționăm cât mai puține obiecte vestimentare, simple și să avem grijă la accesorii, pentru că acestea pot schimba imediat o ținută.

Trench-ul

Trench-ul, din orice material ar fi făcut, nu poate să dea decât un aspect de eleganță și clasicism, datorită design-ului ingenios. În ultimii ani, această piesă a fost reinterpretată, deși abordarea personajului principal a fost una simplă. Totuși, atunci când vine vorba de trend-urile din acest an, poți opta pentru unul din piele pentru un look demn de o Bond Girl.

Roz

Dacă este ceva ce nu putem uita din acest film, este faptul că niciodată nu poți da greș cu nuanțele de roz atunci când vrei să ieși în evidență. Uită de rochia neagră, o rochie într-o culoare tare, anume roz, îți va face apariția de neuitat. Cel mai bun sfat? Combină totul cu accesorii și alte piese vestimentare în aceeași nuanță.

Puloverul

Un pulover simplu, călduros, te va scoate din impas de fiecare dată atunci când vine vorba de ținutele casual de toamnă. Acest look pe care Audrey l-a afișat este la fel de iconic ca acela în care a introdus rochia neagră, datorită simplității sale. „Adevărata fată se trezește la viață într-o pereche de jeans. Fiecare femeie este o actriță atunci când este îmbrăcată într-o rochie.”, spunea Hepburn.

Cămașa albă oversized 

Cămașa albă bărbătească pe care Audrey o purta atunci când mergea la somn a dezvăluit firea cameleonică a acestui personaj, ce împletea foarte bine liniile masculine cu unele feminine. De-a lungul timpului, cămășile lungi nu au mai fost folosite doar pe post de pijamale, ci incorporate în adevărate ținute interesante.

Ochelarii de soare

Personajul Holly Golightly se dădea în vânt după ochelarii cu rame cat eyes, pe care acum toate îi deținem, datorită design-ului flatant pe care îl oferă, dar și aerului misterios ce îi înconjoară.

Colierul de perle

Am tot văzut chokere masive, coliere impresionante, toate ce reprezintă cu succes bijuteriile bling-bling, dar colierul de perle este câștigător atunci când vorbim de categoria accesoriilor voluminoase. Deși este o creație impresionantă, oferă o senzualitate stinsă, fără a atrage atenția într-un mod violent.