News

Brigitte Bardot, steaua cinematografiei franceze și cariera sa încheiată brusc

adelina.duinea
June 7, 2019 16:42 PM

Cunoscută drept o stea de cinema, un model de excepție și un spirit rebel, Brigitte Bardot s-a născut în anul 1934, nu departe de Turnul Eiffel, într-o familie înstărită. În copilărie, Brigitte visa să devină balerină, iar, la doar 13 ani, adolescenta a devenit elevă a Conservatorului din Paris.

Pe aceeasi temaModelul Linda Evangelista, de nerecunoscut din cauza kilogramelor în plus

Brigitte Bardot, steau cinematografiei franceze și cariera sa încheiată brusc

La 15 ani și-a început cariera în modă după ce a fost „descoperită” în timp ce poza cu pălăriile uneia dintre prietenele mamei ei. Imediat apoi, tânăra a apărut pe coperta revistei Elle.

Din 1950, de la prima sa apariţie în public, până în 1973, când, la vârful carierei sale, a renunţat la faimă, Brigitte Bardot a fost „victima“ a numeroase scandaluri. Mult mai târziu, actrița a mărturisit că a fost „literalmente zdrobită de faimă“, scrie The Guardian, citat de Adevărul.

La doar 16 ani, l-a cunoscut pe regizorul Roger Vadim, de care s-a și îndrăgostit. „S-a uitat la mine şi m-a speriat, m-a sedus, nu mai ştiam unde sunt şi ce e cu mine“, povestea tânăra despre această primă întâlnire, potrivit Adevărul.

Întâi și-au ținut relația secretă. Apoi, în ciuda faptului că părinţii ei s-au opus, cei doi s-au căsătorit când tânăra a împlinit 18 ani. De-a lungul vieții, Brigitte a încercat nu doar o dată să-și pună capăt vieții.

Citește și: 12 lucruri pe care nu le știai despre Marilyn Monroe!

Filmul care i-a adus faima

Roger Vadim i-a devenit manager, iar de atunci cariera ei a înflorit. După patru ani în industrie, Brigitte era apreciată pentru puterea de seducţie, dar nu și pentru jocul actoricesc, descris drept „fals şi neprofesionist“.

În 1956, a impresionat pe marele ecran într-un film conceput de soţul ei, „Şi Dumnezeu .. a creat femeia”.

În peliculă, actriţa dansează pasional şi sugestiv, permiţând fustei sale lungi să se deschidă până la nivelul taliei. Scena respectivă a generat un scandal uriaş în epocă, iar filmul a fost interzis în Statele Unite şi în alte câteva ţări, scrie Mediafax.

Producția a reprezentat finalul mariajului dintre Vadim și Bardot care s-a îndrăgostit de actorul Jean-Louis Trintignant, alături de care a jucat în producție. La patru ani de la cununia religioasă desfăşurată chiar în celebra catedrală Notre Dame de Paris, Vadim şi Bardot au divorţat. Amândoi fuseseră infideli.

Citește și: Coco Chanel și bărbații care i-au influențat ascensiunea în modă

A fost căsătorită de patru ori

După doar doi ani, însă, aceasta l-a părăsit pe Jean-Louis Trintignant pentru cântăreţul Gilbert Bécaud, care era, de asemenea, căsătorit. A avut o viață amoroasă tumultoasă, căsătorindu-se de nu mai puțin de patru ori.

Cu actorul Jacque Charrier, partenerul ei din filmul „Babette pleacă la război“, s-a căsătorit, iar el este tatăl unicului ei copil, Nicolas. Din cauza numeroşilor paparazzi care o aşteptau în afara casei, Bardot nu a putut ajunge la spital şi a născut acasă. Nu-şi dorise copilul. Socrii o convinseseră să-l păstreze.

În 1960, la doar 26 de ani, chiar de ziua ei, Bardot avea a doua tentativă de suicid. Fiul ei, Nicolas, a rămas în custodia tatălui. „Nu am fost făcută să fiu mamă. Nu eram îndeajuns de matură pentru a avea grijă de un copil. Eu însămi am nevoie de cineva care să aibă grijă de mine“, a mărturisit actrița.

Al treilea mariaj al actriței, cu milionarul german Gunter Sachs, a fost oficializat în Las Vegas. Astăzi trăieşte pe proprietatea ei din Saint Tropez, numită La Madrague. Locuiește alături de cel de-al patrulea soţ, Bernard d’Ormale, cu care s-a căsătorit în 1992.

Citește și: Povestea primului fotomodel din lume. Frumuseţea ei a făcut furori în anii 1970-1980

Obosită de glorie, a pus brusc capăt carierei sale cinematografice în 1973, pentru a se dedica animalelor, după ce a văzut un reportaj despre vânătoarea de foci. Potrivit presei internaționale, aceasta ar deține și o fermă cu animale.