Fashion

Cămaşa cu lavalieră: piesa esenţială pentru a interpreta trendul bourgeois

irina.letitia
November 9, 2019 19:00 PM

Anul acesta, o tendinţă s-a detaşat vizibil, cucerind un număr incredibil de adepte. Este vorba despre trendul „haut bourgeois”, un apel la o eleganţă retro, preţioasă, specifică aşa cum îi spune numele, înaltei burghezii. Cu o singură piesă vestimentară, poţi interpreta acest trend cu succes. Este vorba despre cămaşa reinterpretată, cu guler tip fundă.

Cămaşa cu lavalieră: piesa esenţială pentru a interpreta trendul bourgeois

Cămaşa este o piesă indispensabilă în garderobă, însă o piesă atât de clasică poate fi uneori plictisitoare, motiv pentru care designerii o interpretează permanent, pentru a îţi oferi diversitatea necesară unor ţinute mereu actuale.

In acest sezon, moda ne propune o direcţie retro, prin trendul „haut bourgeois” – îl poţi admira în colecţiile Celine, Fendi, Chloe sau Balenciaga. Cămaşa cu lavalieră este printre piesele centrale ale acestei tendinţe, care îţi poate transforma pe loc întregul outfit.

Lavalieră este cravata în formă de fundă, ale cărei capete scurte atârnă şi care se purta la începutul secolului, numele provenindu-i de la ducesa Louise de La Vallière. In sezonul de toamnă/iarnă 2019-2020, designerii ne propun cămaşa cu lavalieră, o cămaşă cu un guler complex, înnodat cu o fundă.

Stilul său intrigant, deopotrivă clasic, deopotrivă preţios, androgin însă feminin, a sedus deja un număr mare de adepte, care integreză cămaşa cu lavalieră în ţinute extrem de reuşite, atât de zi, cât şi de seară.

O poţi purta atât în ansambluri sobre, cum ar fi un costum de inspiraţie masculină, dar şi alături de o pereche de jeanşi retro şi de o pereche de botine în stilul anilor 70. Cămaşa cu guler tip fundă face casă foarte bună cu fustele midi, plisate sau nu, astfel că nu strică să încerci şi această formulă vestimentară.

Ti-am pregătit în galeria foto o selecţie de modele de cămăşi cu lavalieră, pentru a-ţi putea alege favorita!