News

Canadienii refuză să plătească pentru siguranța lui Meghan Markle și a Prințului Harry

iulia.statie
February 28, 2020 12:09 PM

Canada a refuzat să plătească pentru siguranța Ducilor de Sussex imediat după ce ei au renunțat la îndatoririle regale.

Pe aceeasi temaAdevăratul motiv pentru care Meghan Markle a vrut să se mute în Canada

Venind ca o umilire pentru cuplu, canadienii nu o să mai plătească nimic pentru cei doi începând cu 31 martie. Acest lucru înseamnă că, protecția celor doi și a micuțului Archie, ce costă milioane de dolari, va trebui achitată de britanici, scrie Daily Mail.

Acesta este prima oară când reprezentanții Canadei recunosc că i-au ajutat pe Duci încă de când s-au mutat, însă ei au declarat că acest lucru se va schimba.

Canadienii refuză să plătească pentru siguranța lui Meghan Markle și a Prințului Harry

Canadienii sunt obligați prin lege să ofere protecție persoanelor protejate internațional. Ducii de Sussex au mers în vizită în noiembrie și au avut parte de securitate, iar plata acesteia a fost achitată din taxele canadienilor.

Însă, totul se va schimba acum ținând cont de faptul că Harry și Meghan nu o să mai fie membri seniori ai Familiei Regale începând cu 31 martie. Acum, cei doi își doresc să locuiască în America, însă punând bazele unei cariere.

„Ținând cont de faptul că Ducele și Ducesa sunt recunoscuți ca și persoane protejate internațional, Canada are obligația să le ofere protecție în fiecare zi. Conform unei cereri a poliției metropolitane, Royal Canadian Mounted Police le-a oferit această protecție încă din noiembrie 2019. Acest sprijin se va finaliza în următoarele săptămâni, ținând cont de schimbările lor.”, au declarat reprezentanții RCMP.

Acum că Canada și-a retras ajutorul, rămâne de văzut dacă poliția metropolitană și britanicii vor fi de acord pentru a-i ajuta pe cei doi.