News

Când a știut Oana Cuzino că va deveni medic

adelina.duinea
January 14, 2019 15:42 PM

Nu degeaba prezintă Oana Cuzino emisiunea medicală „Ce se întâmplă, doctore?”. Frumoasa prezentatoare nu este o simplă cititoare de prompter, ci chiar un doctor. Încă din copilărie, vedetei i-a fost clar că profesia îi este destinată.

Când a știut Oana Cuzino că va deveni medic

Oana Cuzino a fost atrasă de mică de modul în care ar putea face bine celor din jur. Vedeta s-a făcut rapid remarcată în clasă. Unul dintre motivele alegerii pe care prezentatoarea TV a făcut-o în viață este și fratelui său.

„Fratele meu m-a încurajat foarte mult să urmez Facultatea de Medicină. El este cu patru ani mai mare și e tot medic. Dar am căutat sprijin, confirmări și de la anumiți profesori, pentru că nu știam dacă voi lua examenul, era foarte greu pe vremea aceea”, a mărturisit Oana Cuzino, potrivit Libertatea.

Supusă la teste de profesoară de biologie, vedeta, acum medic geriatru recunoscut, a primit confirmarea că este aptă pentru Medicină în școala generală. Observând implicarea ei la ore și curiozitatea de care dă dovadă, unii profesori s-au gândit s-o testeze.

„Am avut o profesoară de biologie, prin clasa a VI-a, a VII-a, care m-a susținut. Tot timpul îmi dădea în plus altfel de experimente, am făcut inclusiv o disecție pe un șoricel. Ceilalți copii au cam leșinat în jur. A fost un gen de confirmare că aș putea să urmez această profesie. Acela a fost momentul în care am căutat susținerea pentru a-mi consolida încrederea în sine. Pentru că altfel poți să visezi mult și bine. Dacă nu sunt oameni în jur care să îți aducă și argumente, visul tău poate să rămână suspendat în aer”, a mărturisit Oana Cuzino pentru Libertatea.