Living

Când are loc prima lună plină din februarie 2020

A. S.
January 29, 2020 15:31 PM

Faza de Lună Plină are loc în prima parte a lunii februarie 2020 și astrologii spun că aceasta poate influența starea de spirit a multora dintre noi. 

Luna Plină apare atunci când Soarele și Luna sunt opuse una față de cealaltă pe cer, iar Luna reflectă toată lumina soarelui. Există numeroase credințe potrivit cărora Luna Plină poate să aducă foarte multe beneficii, deoarece în timpul acesteia iau naștere planurile începute în Luna Nouă. Astfel, Luna Plină ne ajută să cultivăm tot ceea ce am plantat. Aduce energie bună în viață noastră și creează contextul favorabil pentru realizarea dorințelor. Luna Plină este perioada cea mai bună pentru creativitate și vitalitate.

De asemenea, se spune că influența Lunii Pline asupra vieților noastre sentimentale este puternică, amplifică pasiunea și aduce in vietile noastre romantismul și magia.

Când este Lună Plină în februarie 2020

În data de 9 februarie, la ora 19:48 are loc prima Lună plină a acestei luni. În cauza Lunii Pline, astronomii observă greu alte corpuri cereşti. Mai mult,chiar şi vizibilitatea Lunii poate fi îngreunată în această fază deoarece astrul fiind luminat din faţă, relieful său se distinge mai greu. Astronomii folosesc filtre speciale pentru telescoape, care măresc contrastul şi atenuează strălucirea Lunii.

Lună plină februarie 2020- Fazele lunii
Lună plină februarie 2020- Fazele lunii

Fazele lunii

Fazele Lunii au următoarele denumiri:

Luna Nouă – când Luna se interpune între Pămant și Soare, fiind iluminat discul de pe față nevazută.

Primul Pătrar – când Luna este la o elongație (depărtare) de 90° est, fată de Soare; atunci vedem doar jumătate din discul lunar iluminat (jumătatea din dreaptă).

Luna Plină – când Luna se află la 180° de Soare; vedem atunci tot discul lunar iluminat (când Luna se află în fază de Lună Plină, răsare când apune Soarele și apune când răsare Soarele).

Ultimul Pătrar – când Luna se află la o elongație de 90° vest, fată de Soare; vedem iluminată jumătatea din stânga a discului lunar.

Luna Plină. Efecte în funcție de zodie

Mişcările Lunii afectează în special zodiile de apă. Racul, Scorpionul şi Peştii sunt mai sensibili la energiile transmise de astru, comparativ cu celelalte zodii. Dacă eşti în zodia Rac, firea ta sensibilă te va face să simţi dublu efectele Lunii Pline. Noaptea,vei deveni anxioasă şi vei simţi că nimic nu este organizat în jurul tău. Nativii din zodia Peşti vor simţi o presiune puternică la nivelul capului şi vor acuza migrene în timpul Lunii Pline. Nativii Scorpion sunt şi ei influenţaţi de acest fenomen, drept pentru care vor prefera să se izoleze de ceilalţi şi vor fi scumpi la vorbă.

Citește și: Ce să nu faci de Lună Plină