Fashion

Când se poartă botinele și cu ce le asortăm

A. S.
October 3, 2019 16:50 PM

Când se poartă botinele? Aceasta este una dintre întrebările frecvent întâlnite. Este totuși important să ținem cont de modelul și materialul botinelor, dar și de ținuta pe care o construim în jurul lor.

Botinele se poartă în orice sezon, dar mai ales primăvara și toamna. Botinele pot da echilibru unei ținute și un aer sofisticat, dacă știi cum să le alegi.

Când se poartă botinele

Botinele pot fi din cele mai diverse materiale, cu diferite aplicaţii şi accesorii: şiret, capse, fermoar, blană artificială. De asemenea, o pereche de botine poate avea toc înalt sau mediu. Când  se poartă botinele? Ei bine, pentru că ajung doar până la baza gleznei, se pot încălța atât pe vreme răcoroasă, dar și  pe vreme însorită şi uscată. Așadar, botinele se poartă în orice anotimp.

Când se poartă botinele din piele naturală, sintetică sau piele întoarsă

În privința botinelor, poţi opta pentru orice fel de material cu condiţia să ştii când să porţi încălţămintea respectivă. Astfel, pielea întoarsă sau imitaţiile de piele întoarsă se poartă pe vreme uscată, inclusiv primăvara și vara, dacă sunt din materiale subțiri, poate chiar perforate. Evită noroiul şi ploaia!

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Fashion & Beauty & Style (@mystyle_outfits) on


Și în în cazul în care optezi pentru imitaţie de piele, poţi purta botinele aproape oricând. Cu o condiţie: când ajungi acasă să o cureţi, să o dai cu cremă şi să o lustruieşti. Imitaţia de piele este un material mai puţin rezistent. În ceea ce priveşte pielea naturală, aceasta este materialul ideal pentru botinele de iarnă

Cu ce se potrivesc botinele

Dacă dorești să creezi o ținută în stil clasic poți asorta fără probleme niște botine din piele cu toc înalt, cui sau pătrat, la o fustă office și o cămașa elegantă. Totuși, pentru că botinele sunt încălțări mai înalte și aăie din lungimea piciorului, trebuie să fii atentă la lungimea fustei și la modul în care porți cămașa. Cămașa băgată în fustă va da impresia unor picioare lungi și îți va subția talia. Dacă ești minionă sau ai o siluetă ovală, încearcă să nu porți o fustă prea lungă. În combinație cu botinele, picioarele tale vor părea mai scurte și talia va fi îngroșată.

Pentru persoanele cărora le place să experimenteze și îndrăznesc să adauge ținutelor lor elemente noi, o alegere inspirată poate fi să încerce botinele cu talpă zimțata. Acestea și botinele cu platformă înaltă se potrivesc de minune la paltoane sau cardigane în culori puternice, cu diverse accesorii metalice, dar și la piese vestimentare din piele.

Dacă porți botinele cu o pereche de blugi mom fit, pentru a forma o ținută casual, rulează pantalonii în așa fel încât să-ți lase glezna la vedere.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Fashion & Beauty & Style (@mystyle_outfits) on

În combinație cu o rochie, un cardigan și dresuri opace, botinele pot alcătui o ținută este perfectă pentru vremea ușor răcoroasă de toamnă sau primăvara. În plus, botinele vor da aspectul elegant de care această ținută are nevoie, fără a încărca prea mult.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Fashion & Beauty & Style (@mystyle_outfits) on


Citește și: GHETE LA MODĂ ÎN SEZONUL TOAMNĂ – IARNĂ 2019/2020