General

Care e outfit-ul potrivit atunci când joci poker?

Loredana
October 28, 2023 15:27 PM

În momentul în care joci poker, outfit-ul tău va depinde de locul în care faci acest lucru și de durata turneului sau a partidei. Spre exemplu, unele cazinouri au un cod vestimentar mai strict și ar fi bine să-l verifici înainte să le treci pragul. Din fericire, codul vestimentar s-a mai relaxat în ultimele decenii și nu mai e obligatorie o ținută elegantă.

Ideea de la care trebuie să pornești atunci când îți alegi hainele pe care să le porți când joci poker este că acestea trebuie să fie cât mai confortabile. Ține cont că ai putea să stai la masă câteva ore și ar fi păcat să iei haine prea strâmte pe tine, să te strângă cureaua sau să fii nevoit să-ți așezi constant cămașa.

Prioritatea este așadar să te simți cât mai confortabil. De multe ori, starea pe care o ai îți influențează jocul, așa că acest aspect este esențial. Cât privește hainele pe care să le alegi, acestea depind în mare măsură de locul în care joci.

Spre exemplu, partea bună atunci când alegi să joci online poker este că nu trebuie să ții cont deloc de modul în care te îmbraci. Avantajul lor este că te poți distra oricând și de oriunde, pe mize accesibile oricui, astfel că, dacă ești acasă, n-ar fi o problemă să joci fiind îmbrăcat chiar și în pijamale. Oricum, nimeni nu te va vedea, dar în același timp te vei putea bucura de o experiență la cel mai înalt nivel și vei putea socializa prin intermediul ferestrei de chat.

Casual, cel mai potrivit stil când joci poker

În cazul în care alegi să joci live, într-un club de poker, cazinou ori alături de prieteni, casual este stilul cel mai potrivit. Haine lejere, poate ușor largi, care să nu iasă neapărat în evidență. Dacă te uiți la turneele profesioniste, vei vedea că mulți jucători sunt îmbrăcați în haine lejere, pentru că știu că există posibilitatea să stea cât mai mult la masă și au nevoie de haine comode.

Unii jucători aleg să poarte hanorac în combinație cu ochelari de soare, tocmai pentru ca adversarii să nu le poată citi emoțiile. Ei încearcă să le ascundă cât mai mult, în așa fel încât să nu fie victima unui bluf sau să nu le dea de înțeles ce cărți au.

Ar mai fi de evitat culorile țipătoare, care ies în evidență. Spre exemplu, poate nu ar fi o idee prea bună să te îmbraci într-un galben aprins, întrucât cei din jurul tău ar fi tentați să te privească mai mult. Oricum o vor face, dar parcă nu ți-ai dori ca la fiecare mișcare să fii studiat de adversari. Poate unele grimase de emoție vor trece neobservate dacă ești îmbrăcat în negru, dar dacă porți haine de culoare galbenă s-ar putea ca adversarii să te privească mai des.

Când să te îmbraci elegant la poker

Există și situații în care este recomandat să porți haine mai elegante. În special când mergi într-un cazinou de lux, e bine să verifici regulile cu atenție înainte pentru a nu ajunge într-o situație neplăcută în care să nu ți se permită accesul deoarece nu ești îmbrăcat adecvat. În orice caz, aproape toate cazinourile nu acceptă oameni îmbrăcați în șort care poartă șlapi.

Ba chiar sunt cazinouri care recomandă hainele mai elegante. Spre exemplu, la cazinoul din Monte Carlo nu este un cod vestimentar strict, dar cei care îl conduc recomandă ca la masa de poker să porți pantaloni și cămăși elegante.

De ce mai trebuie să ții cont când joci poker

Ținuta este importantă atunci când joci poker, iar hainele lejere, casual, sunt cele mai potrivite. Dar la fel de importantă este și gândirea pe care o ai atunci când intri la masă. Vei ajunge în situația în care vei cunoaște oameni noi, așa că e bine să fii respectuos. Vei întâlni oameni care sunt mai sociabili și oameni care doresc să se concentreze fix pe jocul lor.

Așa că încearcă să respecți fiecare participant de la masă. Totodată, fii atent la joc pentru că nimănui nu îi place când la masă se află cineva care îngreunează jocul. Nu vorbi excesiv dacă simți că acest lucru îi deranjează pe cei din jur. Iar orice problemă ar apărea, încearcă să o rezolvi cu dealerul ori cu supervizorul.