Vedete

Iulia Vântur, dezvăluiri despre viciul care i-a schimbat viața! Cum a reușit să scape de dependență

andreea.voicu
June 23, 2021 12:30 PM

Iulia Vântur a părăsit România în urmă cu mai mulţi ani şi s-a mutat în India, acolo unde şi-a găsit jumătatea. Dar, pentru nicio secundă, frumoasa artistă nu a uitat de meleagurile natale și ori de câte ori a simțit nevoia, s-a întors în țară. Iulia Vântur a petrecut sărbătorile pascale alături de familie, în România. În cadrul unui podcast, ea a povestit cum a reușit să scape de viciile din viața ei.

Iulia Vântur este, cu adevărat, una dintre cele mai râvnite vedete. Ajunsă la vârsta de 40 de ani, aceasta este tare îndrăgită de cei din jur! Are un trup de zeiță, e manierată și mereu elegantă, însă nu mulți știu faptul că a avut și vicii ascunse. În cadrul podcastului susținut de Mihai Morar, vedeta a mărturisit cum a reușit să îndepărteze părțile nocive din viața ei. Unul dintre viciile acesteia era fumatul. Plecarea în India a schimbat-o foarte mult, reușind să renunțe la acest viciu care afectează în timp sănătatea.

„Clădirea mea spirituală a început în România. Eram avidă să cunosc mai mult, să învăț mai mult, mergeam la toate cursurile, la tot felul de meditații și terapii, pentru că îmi doream să aflu întrebarea supremă: cine sunt eu? Am început cu tot felul de meditații, după care încercat tehnicile lui Osho (n.r. tehnicile de meditație) în România, după care am ajuns și acolo, în India”, a povestit Iulia Vântur la podcastul „Fain și simplu” al lui Mihai Morar.

Au trecut cinci ani de când Iulia Vântur a ales să renunțe la a mai fuma. Vedeta a încercat o metodă homeopată, dar s-a și dezvoltat la nivel spiritual, reușind să își controleze gândurile.

”Respirația. Respirația e o chestie care ajută instant. Și controlul gândului. Nu lăsa gândul să te controleze pe tine. Doamne, știi cât m-a controlat? Eu eram condusă numai de minte… Moment în care am zis: «schimbă gândul»! Dar trick-ul ăsta l-am învățat atunci când m-am lăsat de fumat!”, a spus ea.

Iulia Vântur, despre cum a reușit să scape de vicii

”Te gândești la o nenorocire în momentul ăsta, da? În secunda următoare zici: «schimbă gândul», gândește-te la altceva! Pur și simplu. Exact așa am reușit și eu… și să mă las de fumat. «Schimbă gândul». Este alegere, este doar o alegere. Și instant ai să vezi că te gândești la altceva și este starea de bine. Asta nu înseamnă să ignori, nu, dar să conștientizezi că starea aia nu îți face bine, ești în ea, pentru o vreme, dar nu poți să dedici toată viața celei stări”, a mărturisit vedeta.

Iulia Vântur a dezvăluit care este tehnica prin care a reușit să renunțe la țigări: ”Un fel de cocktail homeopat, se injectează în lobul urechii, durează 2 secunde. Teoretic ar trebui să dispară această dorință, nevoie a fumatului. Sunt însă și persoane care s-au apucat de fumat cu această tehnică. Eu asta am învățat atunci și am aplicat: «schimbă gândul». În secunda în care mă gândeam la fum, schimbam gândul”.

Cum s-a schimbat viaţa Iuliei Vântur de când s-a mutat în India

Iulia Vântur a devenit o persoană extrem de apreciată în ţara iubitului său. Întrebată în cadrul unui interviu cât de greu i-a fost să se acomodeze, frumoasa blondină a recunoscut că la început a fost foarte dificil, mai ales că schimbarea a fost una radicală, însă nu regretă nicio secundă alegerea făcută.

„Oricât de greu ar fi şi oricât de jos de ajungi, din punct de vedere emoțional, nu faci decât să găsești putere pentru a te ridica şi mai sus. Am învățat că sunt puternică acolo, am învățat că mai am pe mine și asta este cea mai bună lecție, este lecția vieții mele.

Am învățat că mă am pe mine. Indiferent de situație, oriunde aș fi în lumea asta, eu mă am pe mine și ştiu că am cu ce și, știu că voi fi bine indiferent de situație. Da, au fost momente în care aveam nevoie de părinți și aveam nevoie de prietenii mei de-o viață. Nu este ușor să trăiești într-o țară în care nu te-ai născut. Dar mi-am dorit să ajung acolo. A fost o alegere pe care am făcut-o cu bună știință.

Mi-am urmat intuiția şi sufletul și chiar dacă, la un moment dat, devine foarte greu, cumva ajungi într-o destinație care era menită ție, o destinație de care tu aveai nevoie, o călătorie de care tu aveai nevoie.

Călătoria asta pe care am făcut-o în India cu siguranță aveam nevoie de ea. Din punct de vedere emoțional, simt că am crescut foarte mult. Chiar și profesional, am experimentat atât de mult, am descoperit atât de mult chiar și prin experiențele astea profesionale, dar mai ales prin cele personale și așa cum spuneam: avându-te doar pe tine, înveți atât de multe despre tine, despre viață, despre oamenii din jur și înveți, de fapt, cum să îţi manageriezi viața, de fapt.

Eu știam că pot, dar pentru părinții mei, una la mână pentru că sunt singurul copil, sunt fată și sunt într-o țară străină, la ei grijă e și mai mare”, a spus Iulia Vântur la Antena 3. 

sursă foto: arhivă VERDICT