Fashion

Carrie Bradshaw: style icon-ul care a traversat timpul

iulia.statie
March 21, 2020 10:00 AM

Există multe motive pentru care nu ne putem scoate din minte ‚Sex and the City’ nici măcar în 2020. Situațiile în care ajungea Samantha, glumele lui Miranda, visele lui Charlotte privind bărbatul perfect, povestea de dragoste dintre Carrie și Mr.Big, dar cel mai important, garderoba actriței principale, ce ne-a schimbat pentru totdeauna viziunea pe care o avem asupra stilului propriu, îndemându-ne la asumare.

Pe aceeasi temaPoate fi Bella Hadid noua Carrie Bradshaw?

Stilul lui Carrie s-a clasat undeva în mijlocul celor 4 personaje, având câte puțin din toate. Outfit-urile ei conțineau piesele vestimentare provocatoare ale Samanthei, stilul business a avocatei temute, adică Miranda și aerul conservativ pe care look-urile lui Charlotte le aveau.

Garderoba lui Bradshaw este admirată și atăzi, la fel cum era și în anii 2000, prin conturi ce expun stilul nemuritor, cum ar fi @everyoutfitonsatc, ce dezvăluie piesele vestimentare într-un fel plăcut de noua generație.

De la rochia tutu găsită în dulap, rochia iconică Galliano ce ilustra ziare, până la rochia de mireasă aleasă de aceasta, nu ne putem sătura de stilul lui Carrie, demonstrând că un style icon atât de puternic o să traverseze timpul.

Poșeta „baguette” Fendi

Stilul fără prea mult efort a lui Carrie a schimbat garderoba a milioane de femei. Imediat după ce această poșetă a apărut în serial, a devenit unul dintre cele mai bine vândute produse ale casei de modă, fiind considerată unul dintre obiectele IT pe care fiecare trebuia să le aibă în dulap în anii 2000.

Rochia „ziar” John Galliano pentru Dior

Faimoasa rochie Dior, decupată pe o parte și decorată în stilul unui ziar, a devenit extrem de rapid legendară. După cum a dezvăluit persoana ce administrează contul de Instagram menționat mai sus, piesa vestimentară face parte din colecția Dior, realizată de John Galliano, inspirația constând în persoanele fără adăpost.

Rochia tutu

Una dintre cele mai importante piese din istoria TV a fost rochia tutu, inițial cumpărată pentru 5 dolari, după cum a dezvăluit stilista show-ului, Patricia Field. Aceasta a povestit în 2012 că Sarah Jessica Parker s-a îndrăgostit imediat de outfit, însă a dus muncă de convingere cu Darren Star, creatorul serialului.

Rochia de mireasă Vivienne Westwood

Deși poate nunta ne-a influențat gândirea cu privire la această rochie, nu putem nega cât de bine arată Carrie. Această piesă pune accent pe detaliile folosite de designer și este ca un tribut adus culturii punk, fiind o creație sensibilă, dar totuși puternică.

Ținutele semnate Halston

În filmul ‚Sex and the City 2’, Carrie poartă mai multe ținute semnate de brand-ul Halston, după ce Sarah Jessica Parker s-a alăturat în viața reală casei de modă. Totuși, aceste momente memorabile au pus accentul pe garderoba actriței.

Top-ul Dior

Altă piesă iconică semnată Galliano pe care a purtat-o Bradshaw este tricoul Dior, ce avea imprimat logo-ul casei de modă. Această piesă a devenit rapid una must-have în anii 2000, cu mult înainte ca Balenciaga și Gucci să ne fure atenția cu logo-urile lor.