News

Câștigători Premiile BAFTA TV 2019

adelina.duinea
May 13, 2019 14:17 PM

Gala BAFTA TV 2019 a avut loc duminică, la Royal Festival Hall din Londra. Serialul „Killing Eve” în care joacă Sandra Oh, Jodie Comer și Fiona Shaw a primit trei trofee. „Cel mai bun serial-dramă”, „Cea mai bună actriţă în rol principal” şi „Cea mai bună actriţă în rol secundar”.

Câștigători Premiile BAFTA TV 2019

„Killing Eve” a primit 14 nominalizări la premiile BAFTA TV şi TV Craft de anul acesta și a fost desemnat cel mai bun serial-dramă, notează Mirror, citat de Libertatea. Jodie Comer au câștigat premiul pentru „cea mai bună actriță în rol principal”, concurând la această categorie cu Keely Hawes, din „Bodyguard”, Ruth Wilson din „Mrs Wilson” și colega ei din „Killing Eve”, Sandra Oh.

Jodie Comer, 26 de ani, a câștigat premiul pentru „cea mai bună actriță în rol principal”. Premiul pentru „cea mai bună actriţă în rol secundar” i-a revenit actriței din același serial, „Killing Eve”, Fiona Shaw.

Fiona este actriță de teatru și regizor de operă irlandeză, cunoscută pentru rolul ei ca Petunia Dursley în Harry Potter și în rolul Marnie Stonebrook în sezonul patru din seria HBO „True Blood”.

La categoria cea mai bună mini-serie, „Patrick Melrose” a fost marele câștigător, iar Benedict Cumberbatch, actorul care a jucat rolul principal în acest film a primit premiul pentru cel mai bun actor.

Ben Whishaw a câştigat trofeul categoriei „cel mai bun actor în rol secundar” pentru rolul său din „A Very English Scandal”, un serial nominalizat de 12 ori la premiile BAFTA TV şi TV Craft de anul acesta.

„Succession”, producție semnată de Jesse Armstrong, s-a impus la categoria serial internaţional. Producătoarea de televiziune Nicola Shindler a fost recompensată duminică seară cu un premiu BAFTA TV special, iar jurnalista Joan Bakewell, cu BAFTA Fellowship.

Gala a fost găzduită de vedeta de televiziune Graham Norton, recompensat şi el cu cinci premii BAFTA TV de-a lungul carierei. Aceasta a fost pentru a 11-a oară când Norton a fost gazda prestigioasei gale, reluându-şi rolul după o pauză de doi ani. Premiile Academiei de televiziune britanice – BAFTA TV Awards – sunt acordate anual la o gală organizată de British Academy of Film and Television Arts (BAFTA), din anul 1955.