General

Cât costă hainele purtate de Vladimir Putin. Ce designeri se declară ”rușinați” pentru că acesta le cumpără articolele

maria.apostol
March 23, 2022 16:19 PM

În plin război cu Ucraina, Vladimir Putin s-a afișat în fața unei mulțimi ruse cu ținute de designer. Liderul de la Kremlin, acum în vârstă de 69 de ani, s-a adresat compatrioților săi și a profitat de ocazie ca să poarte haine și accesorii care valorează peste 20.000 de euro. 

Geaca purtată de liderul rus a atras prima dată atenția. Articolul vestimentar, semnat Loro Piana, are o valoare de peste 30 de ori mai mare decât salariul mediu lunar din Rusia. Geaca de lux nu a fost singurul articol cu un preț ridicat. Vladimir Putin a ales și un pulover cu gât rulat. A costat 2.880 de lire sterline și provine de la designerul italian Kiton, potrivit The Sun.

În mod evident, acest fapt nu a flatat niciun designer, ba dimpotrivă, unii s-au declarat rușinați!

Grupul din care face parte Loro Piana a întreprins deja toate acţiunile pentru a se distanţa şi a fi solidar cu poziţiile europene faţă de tragedia umană pe care o trăim”, spune pantronul companiei Loro Piana.

Putin are afaceri în domeniul modei

Potrivit Russia Beyond, costumele sale au un preț de pornire de 4.800 de euro și sunt produse de un croitor priceput, relatează The Mirror.

Lui Putin îi place să se îmbrace în costume negre, croite la comandă, și accesorizate cu cravate „dure”. Sursele spun că brandul său de îmbrăcăminte preferat este Brioni. Croitorul italian renumit pentru că l-a îmbrăcat pe Bond. În timp ce pantofii lui provin de la Salvatore Ferragamo sau John Lobb.

Stiliștii săi ar fi smuls orice etichetă, astfel încât să nu fie atrasă atenția asupra mărcilor scumpe pe care le poartă Putin.

Președintele Rusiei și-a extins influența în Rusia și în sectorul modei. La Moscova, s-a deschis în decembrie 2021 primul magazin al companiei vestimentare care poartă numele liderului de la Kremlin. Prima colecție are haine business, casual, dar și sport, în mare parte destinate bărbaților.