General

Cât trebuie să plătească, de fapt, Pro TV pentru producția unui singur episod al serialului Vlad

nicoleta.ionita
March 11, 2020 11:00 AM

Serialul ”Vlad”, de la Pro TV, a ajuns la al treilea sezon. Filmul a revenit pe micile ecrane pe 24 februarie și este în continuare unul dintre cele mai urmărite seriale românești. Vlad a fost inspirat din filmul turcesc ”Ezel”.

Vlad, un serial de peste două milioane de dolari

Povestea lui Vlad, din serialul cu același nume, difuzat pe Pro TV, a prins foarte bine la publicul din România. Filmul este urmărit în fiecare luni de aproximativ 1.5 milioane de telespectatori, cu 400.000 de oameni mai mult față de cei care se uită la televiziunile concurente, Antena 1 și Kanal D, în același interval orar.

În urmă cu două săptămâni, a început sezonul al treilea al serialului, cu același Adrian Nartea în rolul protagonistului. Pentru că publicul este în continuare fascinat de aventurile tânărului Vlad, șefii de la Pro TV nu se uită la bani când vine vorba de producția serialului.

Fiecare sezon din Vlad are câte 13 episoade, care durează o oră și jumătate. Filmările au avut loc în mai multe locații, atât din România, cât și din Grecia. Pentru un singur episod al serialului s-au plătit nu mai puțin de 200.000 de dolari. La un calcul simplu, un întreg sezon i-a costat pe șefii de la Pro 2.6 milioane de dolari.

Vlad, pe micile ecrane din Bulgaria

Pro TV a început difuzarea serialului ”Vlad” pe 25 februarie 2019. Producția are la bază o licență turcească, după filmul ”Ezel” și spune povestea unui bărbat care a ajuns la închisoare, nevinovat fiind, din cauza unei înscenări. Vinovați au fost prietenii lui, Ștefan Dragomir și Leonard Cazacu. Vlad reușește însă să iasă din închisoare și pune la cale răzbunarea împotriva celor care l-au trădat.

Serialul ”Vlad” poate fi urmărit la Pro TV în fiecare luni, de la ora 20:30

Drama regizată de Jesus del Cerro conține, bineînțeles, și o poveste de iubire. Rolul principal feminin este interpretat de Olimpia Melinte. Aceasta îi dă viață personajului Eliza, cea care i-a cucerit inima lui Vlad. Povestea este însă mult mai complicată. Femeia iubită face parte dintre persoanele care i-au întors spatele lui Vlad, atunci când acesta a ajuns la închisoare. Actorii din serial le-au promis fanilor că sezonul al treilea va fi unul și mai interesant decât precedentele. Finalul va fi unul neașteptat, iar cei care urmăresc cu interes această producție nu vor fi dezamăgiți, susțin cei care sunt implicați în acest proiect.

Fiindcă serialul a avut un impact pozitiv asupra publicului din România, și vecinii noștri din Bulgaria au achiziționat drepturile de difuzare a producției. Cea mai bună televiziune a bulgarilor, bTV, va difuza toate cele trei sezoane ale serialului.