Living

Cătălin Scărlătescu ne-a dezvăluit cum e cu moda în farfurie și cu poftele alimentare

nicoleta.ispasescu
May 2, 2018 16:43 PM

Deși este juratul unei emisiuni culinare, „Chefi la cuțite”, chef Cătălin Scărlătescu nu este adeptul aranjatului frumos în farfurie. Cel puțin nu în timpul liber. Într-adevăr, la restaurant  este necesar acest lucru, însă în viața de zi cu zi, nu:  „O iau de aici și o pun acolo. Suntem pe câmp, suntem pe lac. Moda în farfurie e bună doar la restaurant, pe câmp…cu mânuța, ca pe vremuri. Ce, înainte făcea bunica plating? Uite așa, spărgea ceapa cu pumnul … și cam asta e, în rest nimic. Moda e după zi, sau după sezon. E exact ca la haine. Cateodată ne îmbrăcăm mai gros, câteodată mai subțire. Câteodată mâncăm mai gras, câteodată mai puțin gras”.

Pentru Cătălin nu sunt importante lucrurile materiale, nici măcar ustensilele pentru gătit. Pentru el plimbările înseamnă totul, prin urmare cei mai mulți bani se duc în călătorii: „Port un tricou, care este fabulos. Am dat pe el trei lei. Bani mulți dau pe plimbări, pe travel. De mâncare, mâncăm oriunde”.

Cătălin Scărlătescu a reușit să slăbească aproximativ 30 de kg într-un timp destul de scurt, fapt care i-a impresionat pe fanii lui. El ne-a declarat că schimbarea a venit din dorința de a putea îmbrăca haine mai mulate, mai fashion, lucru pe care el îl aprecia la cei din jur: ”Toată viața mea am gătit ce am mâncat. Și mă uitam așa cu părere de rău la ăștia care se îmbrăcau. Pentru că eu pe vremuri nu mă îmbrăcam, mă înveleam. Și am zis: vreau și eu să mă îmbrac ca ei. Și acum încet, încet încap și eu în haine dinastea mai slim așa, mai fashion”.

Prietenii lui vor să îl facă topmodel

„Am vreo trei prieteni fashioniști care au zis: Scărlătescule, facem din tine topmodel”.

Sfatul lui Cătălin Scărlătescu este să mâncăm tot ce poftim, însă atenția noastră să fie îndreptată către cantitate: „Vă rog frumos să mâncați orice, dar în cantități foarte mici. Dacă mâncați în cantități mari o să fiți cum eram eu acum un an și ceva. De când mănânc puțin, am intrat și eu la apă”.