Fashion

Ce avere are, de fapt, celebrul designer Michael Kors

nicoleta.ionita
February 29, 2020 12:00 PM

Michael Kors este unul dintre cei mai bogați oameni din lume. Încă din 2014, celebrul designer a intrat în Topul Forbes. La 60 de ani, este văzut drept unul dintre miliardarii din lumea modei, alături de alte nume mari, ca Armani, Prada sau Chanel.

Michael Kors și visul transformat într-o afacere de lux

Născut în anul 1959, în Long Island, Michael Kors a fost pasionat de modă încă de la o vârstă fragedă. Acest lucru i s-a datorat și mamei sale, care era model. Pasiunea pentru acest domeniu s-a manifestat chiar din anii adolescenței, când Michael a început să creeze și să vândă haine. Prima sa colecție de haine a scos-o în 1978, pe când avea doar 19 ani și era angajat la boutique-ul Lothar. Acela avea să fie începutul unei cariere răsunătoare în lumea modei. În 1981, tânărul designer a lansat ”Michael Kors Women’s Collection”, care cuprindea haine simple, dar elegante în același timp. Au urmat mai multe prezentări de modă pentru case private.

Succesul nu a venit însă peste noapte și a fost nevoie de timp, răbdare și multă pasiune pentru ca ascensiunea să fie cea pe care și-o dorea Michael Kors. În 1993, acesta era falimentar, dar nu a renunțat la visul său și după doar 4 ani avea să creeze o linie de haine pentru celebra casă de modă Celine. Începutul anilor 2000 l-a prins pe val pe Michael Kors, ale cărui creații erau purtate de vedete internaționale, ca Jennifer Lopez, Heidi Klum, Catherine Zeta-Jones sau Michelle Obama.

Avere de 600 de milioane de dolari pentru magnatul modei

Michael Kors a intrat pe lista celor mai bogați oameni din lume de-abia în 2014, după ce în urmă cu 3 ani, compania sa a fost listată la bursă. Acțiunile firmei care îi poartă numele au crescut neașteptat de mult, cu 25% chiar din prima zi, iar celebrul designer s-a văzut pus pe aceeași listă cu alți miliardari din lumea modei, ca Giorgio Armani, Miuccia Prada, Ralph Lauren sau Chanel. Cu o avere de un miliard de dolari, Michael Kors a intrat în Topul Forbes în 2014. Atunci, compania sa avea un profit anual de aproximativ 700 de milioane de dolari.

Colecția de primăvară-vară 2020 a lui Michael Kors

În anii care au urmat, afacerea nu a mai mers a fel de bine, iar veniturile au scăzut cu 50%. Astfel, Michael Kors a ieșit de pe lista miliardarilor. Acum este președintele de onoare și directorul de creație al companiei ”Michael Kors”. În 2017, acesta a cumpărat brandul britanic de pantofi Jimmy Choo, pentru un miliard de dolari. Extinderea nu s-a oprit însă aici. Grupul deținut de Kors a achiziționat și casa de modă Versace, în luna septembrie a anului 2018, contra sumei de două miliarde de dolari. De atunci, compania ”Michael Kors” și-a schimbat numele în ”Capri Holdings”.

Celebrele genți Michael Kors sunt extrem de căutate în toată lumea

La 60 de ani, Michael Kors are acum o avere de 600 de milioane de dolari net și este unul dintre magnații din lumea modei, alături de Domenico Dolce și Stefano Gabbana, Nicolas Puech, de la Hermes, Renzo Rosso, deținătorul Diesel sau Tory Burch.