Fashion

Ce brand a lansat o colecție de haine făcute exclusiv din materiale reciclabile

ioana pana
April 23, 2019 10:00 AM

Este anul 2019, iar industria modei este în top 3 cele mai poluante industrii din lume. Într-adevăr, când citești această afirmație parcă ai reconsidera cele trei bluze și două rochii achiziționate în ultima lună din magazinul tău preferat de fast-fashion.

Totuși, dacă vrei să faci cumpărături guilt-free, ești asigurată: insta-brandul Pretty Little Thing a lansat o colecție de haine făcute exclusiv din materiale reciclabile.

Ce brand a lansat o colecție de haine făcute exclusiv din materiale reciclabile

Probabil indignați de aceeași statistică, cei de la conducerea PLT au decis că este timpul pentru o schimbare. Colecția este alcătuită din piese basic, bazându-se pe faptul că acestea nu vor ieși din trend, deci vor fi păstrate un timp mai îndelungat în garderobă.

De la hanorace, la colanți, bustiere, tricouri și rochii, toate sunt făcute bineînțeles din țesături reciclate, ba chiar și din obiecte din plastic, spre exemplu sticle, supuse aceluiași proces.

Dacă vorbim despre cromatică, varietatea nuanțelor în care găsim piesele este de câteva culori pale și negru, astfel încât nici din acest punct de vedere să nu poată fi vorba de demodarea hainelor.

Așadar, aplaudăm inițiativa Pretty Little Thing și încurajăm și alte branduri să facă același pas important către o industrie a modei sustenabilă și guilt-free.

 

View this post on Instagram

 

♻ Recycled by PrettyLittleThing ♻ With Recycled by PrettyLittleThing our aim is to rework unwanted, worn out materials and give them a second chance, turning them into the new you wanna be wearing right now ✨ Shop link in bio ?

A post shared by PrettyLittleThing.com (@prettylittlething) on Apr 17, 2019 at 1:10am PDT