News

Ce cadouri a primit Regina Elisabeta în ziua nunții ei

iulia.statie
March 30, 2021 10:35 AM

Anul acesta Regina Elisabeta și Prințul Philip sărbătoresc 74 de ani de mariaj, însă nu multă lume știe ce cadouri au primit aceștia de la invitați în ziua nunții. Pe atunci, vremurile erau grele, însă cei apropiați de Monarh nu s-au dat în lături de la nimic pentru a-i face o surpriză.

Pe aceeasi temaCât i-a costat pe Prințul Harry și Meghan Markle să își renoveze noua casă

Nunta Reginei Elisabeta, ruptă din basme

Regina Elisabeta s-a căsătorit cu Philip pe 20 noiembrie 1947, pe când ea avea 21 de ani și el 26 de ani, aceștia având o ceremonie frumoasă ținută la Westminster Abbey. Cei doi aniversează anul acesta 73 de ani de mariaj, fiind un cuplu extrem de puternic și un adevărat exemplu pentru toată lumea. Aceștia au avut o nuntă ruptă dintr-un basm, iar 200 de milioane de telespectatori au privit ceremonia cu sufletul la gură.

Pe atunci, Elisabeta abia ieșise din adolescență, iar după cinci ani de la nuntă, ea avea să devină Regina Angliei. La nunta sa, ea a avut o rochie de mireasă ivoire din satin și opt domnișoare de onoare i-au fost aproape pentru a-și uni destinele în fața a 2000 de oaspeți la Westminster Abbey cu alesul ei, Prințul Philip Mountbatten.

Chiar dacă nunta a fost ruptă din basme, următoarele zile nu au fost chiar așa minunate. Cei doi porumbei au trebuit să desfacă darurile și să trimită scrisorile de mulțumire la nu mai puțin de 2583 de oameni. Ba chiar, aceștia au avut parte și de câteva surprize. Majoritatea invitaților au încercat să fie cât mai creativi și cu siguranță acest lucru a amuzat-o teribil pe Regină.

„Este extrem de emoționant faptul că darurile au venit din partea unor oameni simpli, ce nu aveau posibilități, dar și-au dorit să participe.”, a povestit actorul Alexander Armstrong, în cadrul documentarului ‚A Very Royal Wedding’.

Ce daruri a primit Regina Elisabeta

Monarhul a primit veselă din pyrex și un curățător electric de cartofi, iar unul dintre cele mai scumpe cadouri a fost o mașină de spălat, pe care au oferit-o rezidenții de la Royal Leamington Spa. Acesta ar fi un cadou extrem de util, însă, nu se știe dacă Regina Elisabeta s-a folosit de el vreodată.

Mai mult, ea a primit și 148 de perechi de ciorapi, lenjerie de pat hand made și chiar și un burete de baie, din partea reverendului Robert și a soției sale. Probabil că atât Regina, cât și alesul ei, s-au distrat teribil și au depășit momentul.