Living

Ce costum de baie trebuie să porți în funcție de mărimea sânilor

raluca.oprea
February 29, 2020 09:16 AM

Costumul de baie nu mai are doar un rol funcțional, ci poate fi și un adevărat fashion statement. Însă pentru a te simți comfortabil în el, acesta nu trebuie ales doar pentru aspect, ci și în funcție de siluetă și mărimea sânilor.

Experiții recomandă anumite decolteuri și croileli pe care ar trebui să le iei în considerare în momentul în care îți achiziționezi costumul de baie pentru această vară.

Ce costum de baiie să alegi în funcție de mărimea sânilor

Dacă ești fericita posesoare a unui bust generos, este foarte important ca sutienul de baie să aibă armătură. Aceasta îți va oferi mai mult suport și nu va mai trebui să îți faci griji că lucrurile ar putea ieși de sub control. Mărimea trebuie să fie aceeași ca a sutienului normal și nu ar strica să aibă și un strat subțire de burete, pentru a-și păstra forma în orice situație.

Dacă ai sânii mari, este recomndat ca sutienul costumului de baie să aibă bretelele încrucișate la spate. Astfel, nu vei mai simți presiune pe ceafă iar decolteul va fi puțin mai discret.

Costumele de baie cu sutien cu bretele încrucişate, recomandate femeilor cu sâni mari

Însă, nu trebuie să te rezumi doar la cele cu bretele! Designerii de costume de baie au creat și sutiene de baie tip bandeau, cu armătură atât în jurul sânilor cât și pe laterale, pentru mai mult suport.

În locul celor tubulare, poți alege unul care se leagă la spate cu o bandă mai lată, pe care o poți strânge atât cât e nevoie.

Ce costum de baie să alegi dacă ai sânii mici

Doamnele și domnișoarele ce au sânii mai mici pot purta practic orice, însă designerii recomandă sutienele cu formă triungulară și puțin burete. Cu cât este folosit mai puțin material, cu atât vor fi mai evidențiate curbele trupului! Croiala trebuie să fie cât mai simplă, pentru a pune în evidență linia decolteului.

Dacă vrei să îți faci sânii să pară mai mari, nu apela la sutienele cu foarte mult burete, pentru că acestea vor arăta fals și nenatural. Alege în schimb modelele ce adaugă volum prin material sau textură, precum cele cu volane, imprimeu floral, sau cu decolteu adânc.

Nici sutienele de baie cu armătura nu sunt o variantă exclusă, însă este de preferat să le alegi pe cele fără burete.

Pentru doamnele și domnișoarele care au sâni fermi, designerii recomandă tot croiala triunghiulară. Aceste costume de baie nu oferă foarte mult suport, însă sunt foarte sexy.

Tipul de costum de baie care avantajează orice mărime de sâni este cel tip push-up. Spre deosebire de cele triunghiulare, la care materialul se poate mișca, cupele acestui sutien sunt fixe iar sânii vor fi mereu în siguranță.

Costumul de baie cu sutien cu push-up, ideal pentru majoritatea mărimilor de sâni

Un lucru foarte important în alegerea costumul de baie este felul în care sutienul se așează pe lateralele corpului. Dacă armătura nu este curbată spre zona subrațului ci se termină undeva pe torso, sânii vor fi ridicați însă nu se vor așeza simetric.

Acest lucru va fi cu atât mai evident dacă aveți sânii puțin depărtați. În acest caz alegeți un sutien cu mai mult material pe laterale, pentru că această croială va împinge sânii spre centrul pieptului.

Indiferent de forma sutienului pe care o alegeți, cel mai important lucru este ca acesta să fie ajustabil. Posibiltatea de a strânge sau lărgi bretelele este cheia unui costum de baie care să vi se potrivească perfect.