News

Ce decizie a luat Regina Elisabeta în privința nepotului său, Prințul Harry, după ce acesta s-a întors în Marea Britanie

iulia.statie
April 16, 2021 11:09 AM

Prințul Harry s-a întors în Marea Britanie după ce bunicul lui, Prințul Philip, a decedat vineri, 9 aprilie, la vârsta de 99 de ani. Acesta se afla la Castelul Windsor, locul unde locuia alături de soția lui, Regina Elisabeta, încă de la începutul pandemiei.

Pe aceeasi temaCe mesaje a transmis Familia Regală după moartea Prințului Philip

Regina Elisabeta a luat o decizie în favoarea Prințului Harry

Acum, Regina Elisabeta a luat o decizie în privința nepotului său. Ținând cont că acesta și-a pierdut toate titlurile regale de când a renunțat la îndatoririle sale și s-a mutat în America pentru a locui alături de Meghan Markle, el nu ar fi putut să poarte uniforma militară la înmormântarea bunicului său, Prințul Philip.

Membrii seniori din Familia Regală nu vor purta uniformă militară la înmormântarea Ducelui de Edinburgh. Aceștia vor uita de tradiție pentru a nu îl pune într-o situație jenantă pe Prințul Harry, scrie publicația The Guardian. Toți cei ce vor participa vor purta haine de doliu pentru a evita orice fel de conflict.

De asemenea, decizia Reginei Elisabeta va pune capăt și unui conflict intern. Exista o discuție cu privire la uniforma Prințului Andrew la înmormântare, oficialii de la Palatul Buckingham întrebându-se dacă acesta ar trebui să poarte uniformă de amiral sau nu.

Ce va purta Familia Regală la înmormântarea Prințului Philip

El a renunțat la îndatoririle regale după ce a fost implicat în scandalul cu Jeffrey Epstein, dar, în același timp, trebuia să fie avansat la amiral în 2020. Evenimentul nu a mai avut loc ținând cont că fiul Reginei Elisabeta a fost nevoit să renunțe la îndatoririle regale după ce a fost asociat cu omul de afaceri, acuzat pentru numeroase abuzuri sexuale.

Nu este prima oară când se întâmplă ca persoanele din Familia Regală să nu poarte uniformă la înmormântarea unui apropiat. La Prințesa Diana, toată lumea a purtat haine de doliu, ținând cont că aceasta nu mai trecea drept senior regal, dar la fel s-a întâmplat și la Prințesa Margaret. Încă nu au fost puse toate detaliile la punct pentru înmormântare, dar decizia Reginei cu siguranță îl va bucura pe Prințul Harry.