News

Ce mesaj emoționant a transmis Florin Piersic după moartea actriței Draga Olteanu Matei

iulia.statie
November 19, 2020 15:12 PM

Draga Olteanu Matei a decedat la vârsta de 87 de ani, la Spitalul Sfântul Spiridon din Iași, după ce a fost transferată de la Spitalul Județean Piatra Neamț, doar cu o zi înainte de incendiul care a devastat secția de Terapie Intensivă a spitalului. Deși medicii s-au luptat să o salveze, organismul ei a cedat în urma unei puternice hemoragii digestive superioare.

Pe aceeasi temaMotivul pentru care Draga Olteanu Matei nu a avut copii

Florin Piersic, vizibil afectat după moartea actriței Draga Olteanu Matei

Vestea că actrița Draga Olteanu Matei s-a stins din viață cu siguranță a îndurerat pe toată lumea. Mereu amintită pentru talentul său extraordinar actoricesc, aceasta va rămâne în inimile tuturor pentru performanțele extraordinare aduse în lumea teatrului din România. Mai mulți colegi și prieteni au transmis mesaje emoționante după moartea ei, printre care și Florin Piersic, ce și-a adus condoleanțele pe un site de socializare, fiind vizibil afectat.

„Draga mea Dragă și iar Dragă, ne-ai părăsit! Chirița mea și a poporului ăstuia trist astăzi de plecarea ta, parteneră de scenă si actriță minunată, eu, “mândrul” tău – cum m-ai botezat-îti voi duce lipsa, la fel ca și “fratelui” tău de o viață, Amza Pellea pe care sper că astăzi l-ai întâlnit împreună cu iubitul tău soț, doctorul Matei. Și du-le dorul meu lui Moraru și Dinică. Te iubesc, scumpa mea! Florin Piersic”, a scris acesta pe Facebook.

Alexandru Arșinel, mesaj emoționant după moartea actriței Draga Olteanu Matei

Printre cei ce au transmis mesaje emoționante după moartea actriței Draga Olteanu Matei se numără Victor Rebengiuc, Alexandru Arșinel și Ion Dichiseanu. Spre exemplu, Alexandru Arșinel și-a amintit cu drag de actrița iubită de un popor întreg, povestind de momentele în care lucra cu ea, dar și despre talentul și calitățile ei extraordinare.

“A fost o foarte mare actriță, o persoană deosebită, cu o înzestrare pentru meseria asta a noastră. Era creatoare de scenarii, era artistă de film, îndrumătoare în domeniul teatrului. Ea s-a retras la Teatrul Neamț, unde a format o echipă teatru și a participat la diferite concursuri. Președinta Festivalului de Umor Grigore Vasiliu Birlic de la Fălticeni. S-a retras într-o zonă a țării iubitoare de teatru și iubitoare de Draga Olteanu, Moldova. Ea a fost foarte iubită în Piatra Neamț, de către publicul de acolo, de către forul conlucrător care a sprijinit-o cât a stat ea acolo. O mare actriță.”, a dezvăluit Alexandru Arșinel într-o intervenție la Antena 3, potrivit dcnews.ro.

„Am avut bucuria să joc alături de dumneaei, o parteneră extraordinară. N-am să uit că renunța la aplauze ca să mă împingă pe mine pe scenă, ca să acaparez succesul. De o generozitate extraordinară. E o mare pierdere pe linia marilor pierderi din ultimii ani. Mari artiști și actori dispar ușor, ușor. A jucat în multe creații. Chirița, scenariu realizat și jucat de ea. A realizat un succes deosebit și pe scenă și în film. Dar nu numai asta, o mare animatoare de teatru. Repet, la Piatra Neamț a creat o echipă de teatru cu care a câștigat mai multe concursuri în țară.”, a zis acesta.

„Nu mai vorbesc de scenariile și acțiunile pe care le realiza în țară. O mare actriță. Un om deosebit! Te gândești, de fiecare dată, să spui ceva special ca să încurci pe toată lumea. N-ai ce să spui! Decât că a fost o foarte mare actriță. Ce să inventezi despre Draga Olteanu Matei? Ea era așa cum era, era imensă.”, a continuat marele actor.