News

Ce mesaje a transmis Familia Regală după moartea Prințului Philip

iulia.statie
April 12, 2021 13:10 PM

Prințul Philip a murit vineri, 9 aprilie, la vârsta de 99 de ani, la puțin timp după ce fusese externat din spital. Soțul Reginei Elisabeta s-a stins din viață cu 2 luni înainte de a împlini 100 de ani, iar vestea tristă a fost dată de seniorii regali printr-un mesaj oficial, ce a fost mai târziu transmis și pe rețelele de socializare.

Pe aceeasi temaCum va fi organizată înmormântarea Prințului Philip. Ce dorință a avut soțul Reginei Elisabeta

Mesajele transmise de Familia Regală după moartea Prințului Philip

„Cu profundă tristețe, Majestatea Sa Regina a anunțat moartea iubitului ei soț, Alteța Sa Regală, Prințul Philip, Duce de Edinburgh. Alteța Sa Regală s-a stins pașnic în această dimineață la Castelul Windsor. Anunțuri suplimentare vor fi făcute în timp util. Familia Regală se alătură oamenilor din întreaga lume ce plâng pierderea sa.”, aflăm din mesajul oficial.

Încă de atunci, mai mulți seniori regali l-au onorat pe Prințul Philip prin intermediul rețelelor de socializare. În același timp, Meghan Markle și Prințul Harry au transmis un mesaj pe site-ul organizației lor, Archewell.  „În memoria Alteţei Sale Regale, Ducele de Edinburgh. 1921-2021. Vă mulţumim pentru devotament…o să vă ducem dorul foarte tare.”, au spus cei doi.

Prințul Charles a transmis un mesaj televizat, în care vorbea despre tatăl său. Acesta a fost filmat în fața reședinței sale Highgrove House. „Dragul meu tată a fost un om foarte special care, mai presus de orice, ar fi fost uimit de reacţia şi de lucrurile emoţionante care s-au spus despre el şi, din acest punct de vedere, noi, familia mea, suntem profund recunoscători.”, a spus fiul Reginei.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Clarence House (@clarencehouse)

Mesajul transmis din partea Reginei Elisabeta după moartea soțului său

Pe contul oficial al Familiei Regale de Instagram au fost distribuite mai multe fotografii cu Prințul Philip, printre care două în care apare alături de Regina Elisabeta. La descrierea uneia dintre poze s-a făcut referire la discursul pe care Monarhul l-a ținut atunci când ea și regretatul ei partener au împlinit 50 de ani de căsnicie.

„El a fost, pur și simplu, forța și puterea mea în toți aceștia ani, iar eu și întreaga lui familie, dar și multe alte țări, îi datorăm mai mult decât ar pretinde vreodată sau decât vom știi vreodată.”, a spus Regina Elisabeta în 1997.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by The Royal Family (@theroyalfamily)

Pe același cont de Instagram, Prințesa Anne a transmis și ea un mesaj emoționant despre tatăl său. „Știi că se va întâmpla, dar nu ești niciodată pregătit. Tatăl meu a fost profesorul meu, susținătorul meu și criticul meu, dar în cea mai mare parte, mi-am dorit să urmez exemplul lui de a trăi.”, a zis aceasta.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by The Royal Family (@theroyalfamily)