Vedete

Ce meserie are, de fapt, Alexandru Abagiu, unul dintre cei mai antipatici concurenți de la Asia Express

raluca.oprea
March 15, 2020 09:44 AM

Alexandru Abgiu este unul dintre cei mai controversaţi concurenți din sezonul 3 al Asia Express. Atitudinea competitivă și ardoarea cu care participă la fiecare probă din aventura asiatică i-au atras antipatii atât printre colegi cât și printre telespectatori, însă puțini sunt cei care știu cine este și ce meserie are de fapt.

Cu o carieră de 23 de ani în spate, Alex Abagiu este unul dintre cei mai bine cotați make-up artiști din România. Prin mâinile sale au trecut multe vedete de prim rang de la noi, precum Loredana Groza, Delia, Andreea Raicu sau Mihaela Rădulescu, dar și celebrități recunoscute la nivel mondial.

El a realizat machiaje pentru nume celebre precum Claudia Schiffer, Penelope Cruz, Jane Fonda, Natalie Portman sau Paris Hilton.

Alexandru Abagiu, “Domnul Lancome” în România

Din 2016, Alexandru Abagiu este National Make-up Artist pentru Lancome. Din această postură, el reprezintă și colaboreză cu celebrul brand în misiunea de a provoca textura și culoarea în lumea fascinantă a machiajului.

Însă drumul până la prestigioasa titulatură nu a fost deloc simplu. Cu toate că deja avea o experiență de 20 de ani în make-up, sute de editoriale pentru reviste și mediul online, zeci de reclame, videoclipuri și backstage-uri la prezentări de modă, Alexandru a trebuit să treacă printr-un examen de 4 zile, cu probe care i-au pus la încercare creativitatea.

„M-am trezit cu 3 produse în faţă: cu un fond de ten pentru persoane cu pielea închisă la culoare, un gloss de buze şi un fard de obraz portocaliu şi mi s-a spus să fac un machiaj natural în condiţiile în care fata mea era o rusoaică!

Şi atunci da, a trebuit să fiu inventiv! Am folosit fondul de ten pentru umbre de ochi, fardul de obraz l-am pisat şi l-am amestecat cu uleiul din glossul de buze şi l-am aplicat pe pleoape” , povestea la acel moment Alexandru Abagiu pentru life.ro.

Vasta experiență și măiestria în ceea ce privește culorile și tehnicile de machiaj i-au fost de mare ajutor, impresionându-i pe reprezentanții Lancome atât de mult, încât aceștia și-au încălcat propia regulă și i-au acordat titlul de National Make-up Artist, deși nu îndeplinea cerința de a fi făcut parte din structurile companiei timp de 3 ani.

Alexandru Abagiu, concurent în sezonul trei de la Asia Express

Alexandru a acceptat provocarea Asia Express și face parte din concurenții noului sezon. El face echipă cu bunul său prieten, Radu Vlăduț. Cei doi au pornit extrem de încrezători în aventura asiatică și din cele câteva episoade care au fost difuzate până acum, putem vedea că au făcut față cu brio tuturor provocărilor.

 „Sunt o persoană competitivă și lucrul ăsta se va vedea. Am mers deja flămânzi deci aveți grijă pe cine mâncăm”, a declarat Abagiu înainte de startul călătoriei.