Living

Ce nu trebuie să-ți lipsească din bagaj

adelina.duinea
September 4, 2018 16:57 PM

Chiar dacă te numeri printre acele persoane care le știu pe toate și nu uită niciodată nimic (mă îndoiesc!), iată o listă cu ce nu trebuie sub nicio formă să-ți lipsească din bagaj.

Pe aceeasi temaCum să scapi rapid de cicatricile lăsate de acnee

Poate că ești genul de persoană care începe să-și facă bagajul cu o săptămână înainte de plecare. Sau poate că preferi să faci totul pe ultima sută de metri. În oricare dintre cele două categorii te încadrezi, sfatul numărul 1 este să faci întotdeauna o listă cu toate lucrurile de care ai nevoie. Crezi că este inutilă? Că va fi o pierdere de timp? Te înșeli! Notând, te vei asigura că n-ai să uiți nimic. Așadar, regula numărul 1: Nu uita să faci o listă!

Ce nu trebuie să-ți lipsească din bagaj

Acte şi bani: carte de identitate; paşaport sau vize; permis de conducere, talon, asigurare autovehicul, dacă se circulă cu mașina proprie; bani lichizi, carduri de credit sau de debit; biletele de călătorie; vouchere, itinerariul, rezervările la hotel; copii ale tuturor documentelor (în cazul în care le pierzi sau îţi sunt furate); adresa şi numărul de telefon ale ambasadei României în ţara în care călătoreşti.

Medicamente: dezinfectant; plasturi; analgezice pentru dureri de cap sau de altă natură; medicamente pentru răceală; spray sau cremă antiinsecte, cremă hidratantă (față, mâini, corp); soluție de protecție solară.

Articole de toaletă: săpun, în eventualitatea în care hotelul nu oferă; bețișoare de ureche, deodorant; parfum, periuţă şi pastă de dinţi (pot fi luate, de asemenea, ață dentară și apă de gură și chiar scobitori); pieptăn/perie de păr, şampon şi, dacă se dorește, balsam de păr; absorbante; trusă de machiaj; demachiant și dischete demachiante după caz; unghieră, forfecuță şi pilă de unghii; oglindă; prosoape; şerveţele umede și uscate.

Electronice: telefon mobil și încărcătorul acestuia; aparatul de fotografiat și încărcătorul acestuia, precum și un al doilea set de baterii, card de memorie, MP3 player; căşti.

Altele: gumă de mestecat; carnețel; pix; briceag; brichetă; lanternă; ochelari de soare; superglue sau scotch; cărţi de joc; umbrelă; mini trusă de cusut; elastice și agrafe pentru păr.

Înainte de a închide ușa, nu uita să-ți mai verifici încă o dată lista de lucruri. În caz contrar, s-ar putea să vrei să porți o rochie sau o pereche de pantofi pe care, din neatenție, le-ai uitat acasă. Vezi bine cât de multe lucruri trebuie să ai în bagaj, iar noi nici nu le-am trecut pe toate!

Citește și: Cum să scapi rapid de cicatricile lăsate de acnee

Sursă: www.libertatea.ro

Surse fotografii: Diana Rogo, Pinterest