News

Ce nume de familie vor avea Prințul Harry și Meghan Markle după ce au renunțat la titlurile regale

iulia.statie
March 26, 2020 14:59 PM

Începând cu 31 martie, Meghan Markle și Prințul Harry nu o să mai fie membri seniori ai Familiei Regale. Totuși, deși o să își păstreze titlul de Sussex, ei nu vor mai putea folosi titluri ca ‚Majestatea Sa’, iar Prințul Harry va avea pentru prima oară în viața sa un nume oficial de familie.

Pe aceeasi tema10 reguli ciudate din Familia Regală Britanică

Ce nume de familie vor avea Prințul Harry și Meghan Markle după ce au renunțat la titlurile regale

Deși la școală a folosit numele de ‚Harry Wales’, cei ce dețin titluri de HRH nu sunt obligați să aibă un nume de familie oficial. Cât despre Meghan, ea va păstra numele Markle, cât și titlul de Ducesă de Sussex, depinde de ce va alege.

Cea mai evidentă alegere pentru cei doi pare numele de Mountbatten-Windsor, ce a fost folosit încă din anii ’70. Regina este, bineînțeles, membru al Casei de Windsor, iar Prințul Philip și-a neutralizat numele de familie, anume Mountbatten. „În majoritatea timpului, membrii ce fac parte din Familia Regală sau au un titlu de Prinț sau Prințesă nu sunt obligați să aibă un nume de familie, însă dacă au nevoie, acela o să fie Mountbatten-Windsor.”, este declarația oficială oferită pe site-ul Familiei Regale.

Totuși, Harry și William au folosit numele de ‚Wales’, acest lucru pentru că titlul oficial al Prințului Charles este Prințul de Wales. Mai mult, tradiția a continuat, căci Prințul George este cunoscut la școală ca George Cambridge, după titlul tatălui său, Ducele de Cambridge. Deci, deși ei pot beneficia de numele Mountbatten-Windsor, nu au neapărată nevoie de el.

Totuși, când Archie s-a născut, el nu a primit titluri regale, însă a luat numele bunicilor săi, Mountbatten-Windsor, cei doi renunțând la a-i da numele după tatăl său, anume Contele de Dumbarton.

Imediat după ce s-a căsătorit cu Harry, Meghan a renunțat să se mai semneze cu Markle, folosind Ducesa de Sussex, deși ea este cunoscută după numele său de familie. S-ar putea ca ea să aleagă Mountbatten-Windsor, Sussex, Markle, dar poate să opteze și pentru ceva diferit.

Totuși, Markle ar putea să fie o alegere neobișnuită, căci Archie are alt nume, iar la Prințul Harry totul este neclar încă, el folosind și ‚Wales’ de-a lungul timpului.

Mai mult, pe lângă Ducii de Sussex, ei pot să folosească și titlurile de Conte și Contesă de Dumbarton, sau Baron și Baroneasă de Kilkeel, deci au de unde să aleagă, însă nu pot schimba numele micuțului Archie.