News

Ce reacție a avut Prințul William cu privire la cel mai controversat interviu al mamei sale, Prințesa Diana

iulia.statie
March 10, 2021 10:40 AM

Prințul William a făcut o dezvăluire extrem de rară, vorbind despre ancheta faimosului interviu al mamei sale, Prințesa Diana, pentru BBC, în 1995.

Pe aceeasi temaCorespondența dintre Prințul Philip și Diana a fost făcută publică: „Nu îmi pot imagina pe cineva sănătos la cap care.."

Prințul William a reacționat cu privire la ancheta BBC

„Ancheta independentă este un pas în direcția corectă. Ar trebui să contribuie la stabilirea adevărului din spatele acțiunilor ce au condus la interviul Panorama și la deciziile ulterioare luate de cei de la BBC de la vremea aceea.”, a zis el într-o declarație.

În timpul interviului, Prințesa Diana a dezvăluit multe despre viața ei în Familia Regală, povestind că s-a luptat cu bulimia, dar a și explicat totul despre relația Prințului Charles cu Camilla. Recent, s-a aflat că BBC va investiga dacă Diana a fost cumva constrânsă în timpul interviului de către jurnalistul Martin Bashir.

Interviul a devenit faimos pentru că Prințesa Diana a numit-o pe Camilla ‚a treia persoană’ din mariajul său cu Charles, dar a și recunoscut că a avut o aventură cu James Hewitt, spunând că nu a fost fidelă. În momentul în care interviul s-a lansat, Prințul William avea doar 13 ani.

Fratele ei, Charles Spencer, s-a alăturat anchetei și a vorbit despre cum Bashir, la vremea aceea, avea un designer grafic de la BBC ce făcea extrase bancare false pentru a da impresia că apropiații familiei Spencer vindeau povești ziarelor, convingându-l pe fratele Prințesei să îi facă cunoștință cu Diana, asigurând astfel un interviu.

Ce spune fratele Prințesei Diana

Bashir a fost scuzat de către faptele sale în 1996, după o anchetă internă, iar BBC și-a cerut scuze, dar Charles nu a vrut să le accepte. „Când BBC mi-a cerut scuze, ei și-au cerut scuze pentru că mi-au arătat extrasele bancare de la o chestie mai mică, fără legătură. Nu și-au cerut scuze pentru extrasele bancare false și alte înșelăciuni ce au condus la a-i face cunoștință lui Martin Bashir cu sora mea.”

„Mulți oameni întreabă de ce am așteptat până acum pentru a dezvăluit modul în care a apărut BBC Panorama cu sora mea. În timp ce știam că Martin Bashir a folosit extrase bancare false pentru a îmi determina sora să facă interviul, ceea ce am aflat abia acum două săptămâni, mulțumită faptului că jurnalistul Andy Webb a folosit insistent legea privind libertatea informației, este că BBC știa tot. Nu doar că știau tot, dar au și acoperit tot.”, a scris el pe Twitter.