News

Ce relație aveau Prințul Philip și Prințesa Diana. Totul despre cum se înțelegeau cei doi

iulia.statie
April 13, 2021 18:06 PM

Se pare că Prințul Philip și Prințesa Diana aveau o relație complicată, dar erau foarte apropiați. Ducele de Edinburgh, ce a intrat în Familia Regală în 1947, înțelegea cât este de greu să faci față provocărilor aduse de noua viață alături de câteva rude extrem de faimoase, așa că mereu i-a ținut partea mamei nepoților săi.

Pe aceeasi temaCe mesaje a transmis Familia Regală după moartea Prințului Philip

Cum se înțelegeau Prințul Philip și Prințesa Diana

„Când Diana a găsit dificile regulile vieții regale, Philip a ajutat-o. După ce s-a căsătorit, nu s-a așezat niciodată lângă soțul ei, mereu a stat lângă Philip la cinele nesfârșite ce impuneau un anumit cod vestimentar, iar el a avut grijă de ea.”, a zis Ingrid Seward, autor regal, în noua carte intitulată ‚Prince Philip Revealed’, citată de People.

De asemenea, cei doi au menținut legătura chiar și după ce interviul controversat cu Prințesa Diana susținut de Andrew Morton a șocat o lume întreagă. După ce aceasta și-a expus toate problemele din mariajul cu Prințul Charles în cartea ‘Diana: Her True Story’, se pare că Regina Elisabeta și Prințul Philip și-ar fi chemat fiul și nora pentru a avea o discuție.

În timpul discuției, se pare că regretatul soț al Reginei Elisabeta, ce a murit vineri, 9 aprilie, i-ar fi rugat pe cei doi să se gândească la copiii lor, la monarhie și la țară în loc de necazurile personale, spune Ingrid Seward. Apoi, Ducele de Edinburgh ar fi avut o abordare mai blândă și ar fi început să îi scrie scrisori Prințesei Diana pentru a încerca să o influențeze.

Ba chiar, în una dintre scrisori, Prințul Philip i-a spus Prințesei Diana că fiul lui face o greșeală imensă. „Nu îmi pot imagina pe cineva sănătos la cap care te-ar părăsi pentru Camilla. Niciodată nu ne-am gândit că te-ar putea părăsi pentru ea. Nici măcar nu ne-a trecut prin minte o astfel de posibilitate.”, scria acesta într-o scrisoare adresată norei sale.

Ce scrisori dintre cei doi au fost dezvăluite

În alta, el îi oferea ajutorul pentru a o ajuta cu privire la mariajul său, chiar dacă nu se pricepea la acest lucru, iar răspunsul Dianei dezvăluia cât de mult ține la ruda sa. „Dragă tată, am fost deosebit de surprinsă de cea mai recentă scrisoare a ta, care mi-a dovedit, dacă nu știam deja, că îți pasă cu adevărat. Ești foarte modest cu privire la abilitățile tale de îndrumare în căsătorie și nu sunt de acord cu tine!”, scria mama Prinților Harry și William.

Chiar dacă în primele scrisori cei doi păreau să aibă o relație foarte apropiată, se pare că această corespondență nu a reușit să vindece rănile formate în mariajul dintre Prințesa Diana și Prințul Charles. În timp, legătura lor a început să se destrame, parțial pentru faptul că soțul Reginei i-ar fi spus norei sale că a greșit când a avut și ea idile cu alți bărbați.

„Philip și-a dat seama că comportamentul Dianei avea un efect dăunător asupra Monarhiei.”, a spus Ingrid Seward în cartea menționată mai sus. Între timp, Prințesa a început să își vadă ruda ca fiind o persoană dificilă. „Era un om distractiv ca oaspete la cină, dar ca socru judeca prea mult.”, a adăugat autoarea.