News

Ce rentă lunară primea Meghan Markle pentru titlul de Ducesă de Sussex înainte să plece din Casa Regală

Verdict.ro
March 11, 2021 11:17 AM

Meghan Markle şi prinţul Harry au şocat întreaga planetă atunci când au decis să renunţe la statutul de membri seniori ai Casei Regale a Marii Britanii. Pe lângă faptul că ei au pierdut numeroase beneficii prin această retragere, nici nu mai primesc vreun ban de pe urma Familiei Regale.

Pe aceeasi temaMeghan Markle a împărtășit informații personale cu autorii 'Finding Freedom'

Ce rentă lunară primea Meghan Markle

Contrar părerilor multora, Harry şi Meghan Markle nu au salarii la Casa Regală şi nu se poate spune că primesc, propriu-zis, o rentă lunară. Cheltuielile lor sunt suportate în mare parte de contribuabilii din Regatul Unit şi de Prinţul Charles, prin veniturile generate de afacerile Ducatului de Cornwall.

Nu există, însă, o sumă clară pe care ar fi cheltuit-o Meghan şi Harry pe an, dar se presupune că aceasta ar depăşi 3 milioane de dolari, aici nefiind incluse cheltuielile pe care le-au făcut pentru renovarea reşedinţei Frogmore Cottage, care s-ar ridica la alte 3 milioane de dolari.

De unde vor mai primi Harry şi Meghan bani

Anul trecut, un comunicat al Reginei Elisabeta anunţa, însă, că Ducele şi Ducesa de Sussex s-au decis să dea înapoi Casei Regale suma pe care au cheltuit-o pentru renovarea acelei reşedinţe.

„A fost adusă o contribuție la Sovereign Grant de către Ducele de Sussex. Această contribuție a acoperit pe deplin costurile necesare renovării Frogmore Cottage, o proprietate a Majestății Sale, Regina și va rămâne reședința din Regatul Unit a Ducelui și familiei sale.”, a spus un purtător de cuvânt al celor doi.

Pentru un moment, nu este clar din ce îşi vor câştiga cei doi banii. Până acum, fosta pereche regală, împreună cu Archie, băieţelul lor, s-au mutat în Canada, dar până la urmă s-au stabilit în Statele Unite ale Americii, unde și-au cumpărat și o casă în Montecito, pregătindu-se pentru al doilea bebeluș.

De asemenea, după cum au dezvăluit chiar Ducii de Sussex, ei nu au mai primit vreun ban de la Familia Regală încă de la jumătatea anului 2020, deci au fost nevoiți să semneze contracte cu Netflix și Spotify, ce le vor aduce milioane de lire sterline, pentru a-și asigura un trai de viață.

Motivul pentru care prinţul Harry şi Meghan Markle au renunţat la Casa Regală

Adevăratul motiv pentru care Harry şi Meghan au decis să renunţe la Casa Regală nu este pe deplin cunoscut şi s-au făcut mai multe speculaţii pe această temă. Una dintre ele este legată de faptul că Ducii de Sussex ar fi trăit mereu în umbra Prinţului William şi a Ducesei Kate Middleton, lucru care nu le-ar fi fost pe plac.

De asemenea, există zvonuri conform cărora Meghan Markle nu ar fi fost niciodată acceptată cu adevărat de Familia Regală, iar aceasta a adus de curând acuzații cum că, pe când era însărcinată cu Archie, s-ar fi gândit la sinucidere, iar anumiți membri regali i-ar fi întrebat soțul cât de închisă o să fie pielea bebelușului ei.

Nu în ultimul rând, se spune şi că Harry şi-a dorit o viaţă mai retrasă, departe de rigorile Casei Regale şi de paparazzi, având încă în minte tragedia care i s-a petrecut mamei sale, prinţesa Diana, lucru confirmat chiar de nepotul Reginei Elisabeta în interviul cu Oprah.

„Cea mai mare îngrijorare a mea a fost ca istoria să nu se repete.”, a spus Ducele de Sussex, făcând referire la moartea mamei sale, Prințesa Diana, ce a sfârșit într-un accident tragic din Paris. Pe atunci, ea era urmărită de paparazzi, iar Prințul s-a temut ca soția lui să nu pățească același lucru.