News

Ce rentă lunară primea Meghan Markle pentru titlul de Ducesă de Sussex înainte să plece din Casa Regală

raluca.oprea
February 4, 2020 14:28 PM

Meghan Markle şi prinţul Harry au şocat întreaga planetă atunci când au decis să renunţe la statutul de membri seniori ai Casei Regale a Marii Britanii. Pe lângă faptul că vor pierde numeroase beneficii odată cu această retragere, ei vor pierde şi bani.

Meghan Markle nu primea salariu de la Casa Regală

Contrar părerilor multora, Harry şi Meghan Markle nu au salarii la Casa Regală şi nu se poate spune că primesc, propriu-zis, o rentă lunară. Cheltuielile lor sunt suportate în mare parte de contribuabilii din Regatul Unit şi de prinţul Charles, prin veniturile generate de afacerile Ducatului de Cornwall.

Nu există, însă, o sumă clară pe care ar fi cheltuit-o Meghan şi Harry pe an, dar se presupune că aceasta ar depăşi 3 milioane de dolari, aici nefiind incluse cheltuielile pe care le-au făcut pentru renovarea reşedinţei Frogmore Cottage, care s-ar ridica la alte 3 milioane de dolari.

De unde vor mai primi Harry şi Meghan bani

În luna ianuarie a acestui, un comunicat al Reginei Elisabeta anunţa, însă, că ducele şi ducesa de Sussex s-au decis să dea înapoi Casei Regale suma pe care au cheltuit-o pentru renovarea acelei reşedinţe.

Pentru un moment, nu este clar din ce îşi vor câştiga cei doi banii. Până acum, fosta pereche regală, împreună cu Archie, băieţelul lor, s-au mutat în Canada, dar ar putea să se stabilească în cele din urmă în SUA, la Los Angeles, Meghan fiind dispusă să îşi reia cariera de actriţă.

De asemenea, conform presei britanice, prinţul Charles ar fi luat hotărârea ca timp de un an de zile să îi mai susţină financiar pe cei doi, dar nu se ştie cu exactitate dacă va folosi din veniturile proprii sau din cele ale Ducatului de Cornwall şi nici câţi bani le va da.

Motivul pentru care prinţul Harry şi Meghan Markle au renunţat la Casa Regală

Adevăratul motiv pentru care Harry şi Meghan au decis să renunţe la Casa Regală nu este pe deplin cunoscut şi s-au făcut mai multe speculaţii pe această temă. Una dintre ele este legată de faptul că ducii de Sussex ar fi trăit mereu în umbra prinţului William şi a ducesei Kate Middleton, lucru care nu le-ar fi fost pe plac.

De asemenea, există zvonuri conform cărora Meghan Markle nu ar fi fost niciodată acceptată cu adevărat de Familia Regală, iar comportamentul acesteia ar fi nemulţumit-o pe Regina Elisabeta.

Nu în ultimul rând, se spune şi că Harry şi-a dorit o viaţă mai retrasă, departe de rigorile Casei Regale şi de paparazzi, având încă în minte tragedia care I s-a petrecut mamei sale, prinţesa Diana.