Fashion

Ce rochie din noua colecție Dior a fost creată în 800 de ore

iulia.statie
January 27, 2021 12:51 PM

Pentru noua colecție Christian Dior Haute Couture SS21, Maria Grazia Chiuri a decis să se inspire din trecutul faimoasei case de modă și să se gândească la plăcerile creatorului de modă Christian Dior, dar și să reinterpreteze celebra rochie ‚Miss Dior’, ce era lansată în 1949 și apărea în prima campanie de promovare a parfumului iconic Miss Dior.

Pe aceeasi temaAngelina Jolie, într-o nouă ținută elegantă

Noua colecție Dior are o poveste fascinantă

Creatoarea de modă a lucrat la design-ul acestei piese clasice, ce a apărut în filmul de prezentare regizat de către Matteo Garrone, ce a primit numele ‚Le Chateau du Tarot’. Potrivit unui comunicat oficial lansat de brand, o echipă de șase oameni a lucrat la piesă timp de 800 de ore, reușind să propună materiale prețioase, o broderie fascinantă și o culoare luxoasă.

Încă de la începutul pandemiei, Maria Grazia Chiuri a avut grijă ca fiecare piesă creată să transmită o emoție, să spună o poveste și să fie realizată cu multă atenție. Aceasta ne-a captivat cu noile colecții ravisante, iar piesa de rezistență de acum, rochia ce a fost creată în 800 de ore, este o veritabilă operă de artă, cusută cu broderie de aur. Cu o eleganță ieșită din comun, colecția haute couture ne-a întrecut așteptările, iar povestea design-ului inedit este extrem de interesantă.

Maria Grazia Chiuri, despre noua colecție

Creatoarea de modă a sărbătorit universul fascinant al artelor divinatorii pe care Christian Dior le aprecia extrem de mult, adăugând pe alocuri frumusețea cărților de tarot. „A descoperit tarotul în Al Doilea Război Mondial, când sora lui, Catherine, ce făcea parte din Rezistența franceză, a dispărut. În opinia mea, cred că era atât de speriat de situația în care ea se afla, încât probabil a apelat la cărțile de tarot pentru a încerca să afle mai multe, spera că ea se va întoarce. Cred că era foarte îngrijorat, încercând să găsească speranță în anumite semne.”, a declarat Maria Grazia Chiuri pentru Vogue despre celebrul designer, Christian Dior.