Beauty

Ce rutină de beauty avea Jackie Kennedy. Secretele unei mari doamne

Camelia
September 13, 2023 10:00 AM

Jacqueline Kennedy Onassis avea un stil vestimentar impecabil, dar și o frumusețe apreciată, căci pielea ei radiantă era la fel de admirată cum erau și piesele pe care le purta. Se pare că nu doar genele bune o ajutau pe Jackie să arăte luminos de fiecare dată, căci, la fel ca noi toate, aceasta avea o rutină de beauty pentru a își păstra pielea sănătoasă.

Pe aceeasi temaDe la copii la style icons! Care sunt vedetele ce au devenit repere în lumea modei

Ce rutină de beauty respecta Jackie Kennedy

Refinery29 notează că rețeta exactă a rutinei sale de beauty, împreună cu sfaturile pentru îngrijirea soțului ei, concepute de un renumit dermatolog din New York, doctorul Erno Laszlo, în 1963, au fost dezvăluite într-o expoziție de la New York Makeup Museum.

Conform publicației, Institutul DR. Erno Laszlo a împrumutat muzeului rețeta ce dezvăluia rutina de beauty a pielii lui Kennedy, alături de rețeta altei personalități cunoscute, Marilyn Monroe. Există câteva sfaturi remarcabile date de doctor, cum ar fi recomandarea de un produs Light Cont Controlling Lotion, încă disponibil astăzi pe piață. Totuși, s-au stârnit și câteva controverse, căci i se recomanda lui Jackie să stea în soare și să poarte o pălărie în timpul vacanței din ‚Cape’.

Totul prezintă rutina de beauty într-o perspectivă fascinantă, dar, ținând cont de faptul că industria a evoluat, sunt câteva întrebări ce fac referire la ce rutină de beauty ar fi avut Jackie în zilele noastre. Anna Field a explicat totul despre rețeta lui Kennedy pentru publicația Vogue, dezvăluind câteva secrete.

„Când privim înapoi, este important să înțelegem că totul se baza pe tehnologia de atunci. Pe atunci, produsele erau pe bază de ulei, spre deosebire de formulele moderne de astăzi ce sunt bazate pe apă în ulei.”, a spus ea.

„Produsele pe bază de ulei erau extrem de grele, iar secrețiile naturale ar fi fost blocate din cauza lor. Prin urmare, presupun că doctorul Laszlo i-a recomandat să folosească o combinație de alcool urmată de un ulei de curățare pentru a se asigura că tenul nu va fi foarte încărcat. Presupun că Jackie avea un tip de ten mai gras și recomandarea ar fi fost diferită dacă avea pielea uscată.”, a continuat aceasta.

Produsele folosite de Jackie Kennedy, relevante în zilele noastre?

În zilele noastre, folosim cremă pentru protecția solară și ne ferim de razele soarelui cât de mult se poate pentru a ne asigura că avem o piele sănătoasă, dar doctorul îi recomanda altceva lui Jackie, iar la acest lucru, Field a avut un răspuns interesant.

„Soarele stimulează endorfinele ce te fac să te simți bine și pe atunci se credea că bronzul este un semn de sănătate a pielii în raport cu ceea ce știm astăzi, că bronzul este un semn de deteriorare. Îmi amintesc că tatăl meu nu credea că ar trebui să mă dau cu protecție solară ca și copil, deoarece credea că soarele este bun pentru mine. Trebuie, de asemenea, să ne amintim că și vitamina D este importantă.”, a spus ea.

Ar mai fi fost rutina ei de beauty relevantă în zilele noastre? „Dacă presupun bine și Jackie avea o piele uleioasă, atunci absolut nu. Astăzi, tehnologia ajută pielea grasă și controlează uleiul, hidratând și pielea în același timp. În zilele noastre am putea să îi oferim lui Jackie mult mai mult.”

„Ce este interesant este cum a gândit această rețetă doctorul Laszlo și cum a folosit diferite formule pentru a o ajuta pe Jackie. El și-a înțeles cu adevărat clienții.”, a adăugat ea.