Vedete

Ce s-a întâmplat la spital cu Prințesa Diana, în noaptea accidentului. Medicul care a operat-o a făcut declarații după 24 de ani de la tragedie

andreea.voicu
June 21, 2021 12:08 PM

Medicul Prințesei Diana a rupt tăcerea și a vorbit despre ziua în care a încercat să îi salveze viața. Ce mărturisiri a făcut MonSef Dahma, în urmă cu 3 zile, pe 18 iunie 2021, la 24 de ani de la moartea ”Prințesei Inimilor”.

În urmă cu 24 de ani, ”Prințesa Inimilor” a suferit un accident rutier. Prințesa Diana și Dodi al Fayed, fiul milionarului Mohammed al Fayed, erau urmăriți de paparazzi pe motociclete. A fost transportată la spitalul din Franța unde s-a stins din viață. Ea a fost înmormântată în Althorp. În urma decesului, cei doi fii ai săi, Prințul Harry și Prințul William, au rămas fără mamă. La 24 de ani de la tragedia care a avut loc, medicul care a încercat să îi salveze viața, MonSef Dahma, a vorbit pentru prima oară.

După producere accidentului, la fața locului au fost trimise ambulanțe și poliție. Pentru ca Prințesa Diana să fie scoasă din mașină, autoritățile au fost nevoite să taie caroseria automobilului. După ce au scos-o, au transportat-o de urgență la spital, acolo unde a și murit. Mult timp la rând s-ar fi spus, potrivit unei teorii a conspirației, că doctorul care ar fi trebuit să o trateze ar fi dorit-o, de fapt, moartă. În urmă cu trei zile, pe 18 iunie 2021, medicul în mâinile căruia a ajuns Prințesa Diana atunci a vorbit, arată Ok Magazine.

Prințesa Diana a suferit inițial o operație. ”Prințesa Inimilor” a ajuns la Spitalul Pitié-Salpêtrière în jurul orei două dimineața, pe 31 august 1997. ”Prințesa Inimilor„ se afla în stop cardiac, iar medicii au făcut tot posibilul să îi stabilizeze starea de sănătate. În urma unei radiografii, doctorii au aflat că aceasta avea o hemoragie internă masivă. Atunci, medicul a băgat-o în sala de operații pentru a încerca să îi oprească hemoragia. ”Am operat-o pentru a o face să poată respira. Inima ei nu mai funcţiona cum trebuie pentru că nu mai avea destul sânge”, mărturisea medicul pentru Dailymail.

Prințesa Diana a fost băgată în operație a doua oară în noaptea tragediei, după ce avea hemoragie internă masivă

Când medicul o opera, acesta a realizat faputl că membrana care protejează inima era ruptă, astfel situația fiind și mai gravă decât era deja. Atunci când au realizat acest lucru, a fost chemat cel mai mare cardiolog al Franţei, profesorul Alain Pavie, ca să preia cazul începând cu ora 2.30 a.m., pe 31 august 1997. Specialistul a aflat imediat care era cauza hemoragiei masive, după ce a fost băgată în operație pentru a doua oară: vena pulmonară de lângă inima ei era ruptă.

”Am încercat şocuri electrice de mai multe ori. Dar n-am reuşit să-i mai pornim inima. Am luptat din greu ca să-i salvăm viaţa, chiar mult de tot, dar n-am reuşit s-o salvăm. Iar acest lcuru ne-a afectat pe toţi foarte mult”, a mai spus medicul care a primit cazul în noaptea aceea.

sursă foto: arhivă VERDICT