News

Ce salariu are Prima Doamnă a Statelor Unite

iulia.statie
November 20, 2020 18:08 PM

Cu siguranță toți știm că președintele și vicepreședintele Statelor Unite primesc salarii generoase, însă, cât va câștiga soția lui Joe Biden după ce soțul ei va merge la Casa Albă?

Pe aceeasi temaMelania și Donald Trump, prima apariție în public după alegeri

Cât va câștiga Jill Biden

Jill Biden va deveni a 46-a Primă Doamnă a Statelor Unite pe 20 ianuarie 2021 după ce soțul ei, Joe Biden, și colega sa, Kamala Harris, au fost anunțați câștigători ai alegerilor prezidențiale din 2020, învingându-i pe Donald Trump și Mike Pence. Totuși, ce salariu va avea aceasta?

Spre deosebire de președintele Statelor Unite, ce primește 400.000 de dolari pe an, plus câteva alte indemnizații, notează publicația Style Caster, Jill Biden nu va primi nimic. Fostul președinte Ronald Reagan confirma că Prima Doamnă a Statelor Unite nu este plătită într-un interviu din 1982. „Știi, cu Prima Doamnă guvernul primește un angajat gratuit, ea este la fel de ocupată ca și mine.”, spunea el pe atunci.

De asemenea, Barack Obama, potrivit Metro, confirma și el acest lucru. „Michelle a subliniat că Primele Doamne nu primesc nimic. Deci, în mod clar nu există o egalitate la Casa Albă când vine vorba de ea și de mine.”, povestea el, referindu-se la soția lui, Michelle Obama.

De ce nu va renunța Jill Biden la locul ei de muncă

Există un motiv pentru care FLOTUS nu primește un salariu. Aceasta nu este aleasă, spre deosebire de vicepreședinte sau președinte, deci nu este un angajat oficial al guvernului. De asemenea, multe dintre cele ce au ocupat această funcție au renunțat la locurile de muncă pentru a-și susține soții.

Potrivit Closer, Michelle Obama câștiga 273.618 de dolari pe an pe când lucra la University of Chicago Hospitals, înainte ca soțul ei să fie ales președinte. Și Hillary Clinton își părăsea locul de muncă de la firma de avocatură Rose and Arkansas atunci când soțul ei era ales.

Totuși, Jill Biden vrea să facă câteva schimbări, căci ea a anunțat că dorește să își păstreze slujba de profesoară de engleză de la Northern Virginia Community College din Annadale, Virginia, chiar dacă merge la Casa Albă.

„Dacă ajungem la Casa Albă, voi continua să predau. Este important și vreau ca oamenii să prețuiască profesorii, să le cunoască contribuțiile și să recunoască această profesie.”, spunea ea înainte de alegeri.