News

Ce șanse are Delia să participe la Eurovision 2020? Melodia ”Aruncă-mă” este eligibilă, iar fanii o vor la concursul muzical din Olanda

A. S.
January 31, 2020 21:06 PM

Delia este cu siguranță una dintre cele mai apreciate voci din România și cei care cred într-o reușită a ei la Eurovision sunt foarte mulți. 

Anul acesta, selecția Eurovision se va face într-un mod diferit, au anunțat reprezentații TVR. Se va alege cea mai reprezentativă voce după mai multe criterii, așa că șansele Deliei sunt unele foarte mari, dacă artista și-ar dori să participe la acest concurs.

Eurovision 2020. Cum se va face selecția

Televiziunea Română a decis ca în acest an să aplice pentru Selecţia Naţională Eurovision 2020 o abordare folosită de mulţi ani în numeroase alte ţări cu vechime şi palmares impresionant la concursul internaţional.

După o analiză a specificităţilor pieţei muzicale din România, a diferitelor modalităţi de selecţie la care au apelat, în acest an, şi alte televiziuni publice din Europa, cum ar fi  cele din Spania, Grecia, Rusia, Cipru, Bulgaria, Marea Britanie sau Franţa, şi, nu în ultimul rând, după evaluarea rezultatelor României din ultimii doi ani la concursul Eurovision, Televiziunea Română a decis asupra unei noi abordări în selectarea vocii şi, ulterior, a pieselor care vor intra în finala Eurovision România 2020 din data de 1 martie, anunţă reprezentanţii postului public.

Selecţia se va concentra, într-o primă fază, pe identificarea celei mai reprezentative voci, evaluată de o comisie de specialitate pe baza unor criterii precum abilităţile vocale, interpretarea, empatia muzicală, expresivitatea. După selectarea respectivei voci, se vor compune, pe specificul acesteia, al timbrului şi personalităţii artistului, un număr de piese, dintre care cele mai bune cinci vor ajunge în finala Eurovision România 2020.

Selecţia celor cinci creaţii muzicale va fi realizată de o comisie de specialitate, ai cărei membri acoperă o plajă largă de domenii şi specializări (compozitori, textieri, muzicologi, realizatori/producători de divertisment radio şi/sau televiziune, regizori muzicali radio şi/sau de televiziune), ţinând cont de următorii parametri: forma muzicală a piesei, aranjament orchestral, originalitate, diversitate stilistică şi mesaj. Pe 1 martie, finala Selecţiei Naţionale Eurovision 2020, se va constitui într-un amplu spectacol în care juriul naţional şi publicul, în proporţie egală de 50%, vor vota fiecare dintre momentele artistice propuse în vederea selectării celei mai bune reprezentări a României la Rotterdam. În caz de egalitate, publicul este cel care are ultimul cuvânt, voturile sale fiind cele decisive.

Care sunt șansele ca Delia să participe la Eurovision 2020

Piesa „Aruncă-mă”, cea mai nouă melodie a Deliei, este o surpriză atât pentru fanii artistei, cât şi pentru fanii rock-ului autohton.  Deja multipli fani s-au lansat în speculaţii în comentariile de pe YouTube la această piesă, cu privire la o eventuală participare a Deliei la Eurovision 2020 cu acest single.

Noua piesă rock este compusă de Delia şi produsă de Alex Cotoi, cu care artista a colaborat la single-uri precum „Rămâi”, „Să-mi cânţi”, „Rămâi cu bine”, „Acadele”, „Da mamă”. Videoclipul alb-negru este filmat şi regizat de Bogdan Daragiu. Cu toate acestea, Delia nu și-a anunțat nicio intenție cu privire la participarea la Eurovision 2020 și rămâne de văzut dacă artista va ține sau nu cont de multele voci care i-au propus acest lucru.

Citește și: CE DESTINAȚIE DE LUX A ALES DELIA MATACHE PENTRU VACANȚĂ! PEISAJELE SUNT DE VIS