Beauty

Ce se întâmplă dacă te speli pe cap cu bicarbonat de sodiu combinat cu șampon

A. S.
January 29, 2020 15:08 PM

Bicarbonatul de sodiu nu face minuni doar în bucătărie, el este folosit cu succes și în cosmetică, fie pentru piele, dinți sau păr. Adăugat în șampon, bicarbonatul de sodiu poate fi un remediu excelent pentru mai multe probleme ale podoabei capilare.

Bicarbonatul de sodiu este folosit pentru atât de multe lucruri, încât este greu să spui care este cea mai eficientă utilizare a sa. Este perfect pentru curățenie, dar poate fi folosit și în rutina de înfrumusețare pentru ten și păr. Este un remediu esențial pentru îndepărtarea petelor, ameliorarea simptomelor gripei și chiar și în rețeta de șampon, pentru eliminarea mătreții și calmarea scalpului.

Rețetă de șampon cu bicarbonat de sodiu

Dacă părul tău se îngraşă mult prea repede, tot ce trebuie să faci este să adaugi o linguriţă de bicarbonat de sodiu în şamponul pe care îl foloseşti pentru spălat şi să masezi uşor de la rădăcină spre vârfuri. Astfel, vei elimina excesul de sebuum și vei scăpa de mătreață.

În plus, îţi poţi prepara singură şampon uscat cu ajutorul acestui ingredient, mai ales că ştii ce efecte nocive are cel din comerţ. Aplică puţin bicarbonat de sodiu la rădăcina firelor de par, masează uşor, apoi perie poadoaba capilară stând cu capul în jos deasupra unei chiuvete. Părul tău va arată bine întreaga zi.

De asemenea, dacă obişnuieşti să foloseşti des fixative, uleiuri, geluri şi alte tipuri de produse din această categorie, cu siguranţă îţi simţi părul încărcat. Nu multe şampoane reuşesc să ofere rezultatele dorite, însă bicarbonatul de sodiu este tot ce ai nevoie şi în acest caz. Adaugă-l în recipientul de şampon sau aplică o cantitate mică la fiecare spălare. Aşteaptă ca amestecul să îşi facă efectul timp de 5-10 minute, apoi îndepărtează cu apă. Podoaba ta capilară va străluci de frumuseţe. Acest ingredient-minune poate fi folosit cu succes şi pe extensiile de păr, însă este indicat să-l testezi pe o porţiune mică înainte. Dacă nu vrei, nu trebuie să îl foloseşti neapărat la fiecare spălare, ci măcar o dată pe lună.

Citește și: MASCA DE FAȚĂ CU BICARBONAT! SECRETUL TENULUI PERFECT

Loțiune tonică pentru păr cu bicarbonat de sodiu

Combinând bicarbonatul de sodiu cu oțet de mere, obții o loțiune tonică pentru păr care echilibrează producția naturală de sebum și ar putea preveni mătreața.

Ingrediente:

  • 1 linguriță (5 g) de bicarbonat de sodiu
  • 4 linguri (40 g) de oțet de mere
  • 1/2 cană (100 ml) de apă
  • O sticlă cu pulverizator

Mod de preparare

  • Adaugă toate ingredientele menționate într-o sticlă cu pulverizator și agită bine.
  • Pulverizează amestecul pe păr și pe scalp de două ori pe zi.

Citește și: S-A SPĂLAT PE PICIOARE CU APĂ CALDĂ, SARE ȘI BICARBONAT DE SODIU, IAR CE A URMAT A LĂSAT-O FĂRĂ CUVINTE! TRUC ÎNVĂȚAT DE LA BĂTRÂNI