Living

Ce site-uri de dating online poți folosi dacă nu ai încredere în Tinder

A. S.
January 23, 2020 14:42 PM

Site-urile de dating au devenit foarte populare în România deja de ani buni. Tinder este unul dintre cele mai cunoscute, însă mai sunt multe alte site-uri pe care poți socializa și îți poți intâlni perechea.

Statisticile arată că în S.U.A. mai mult de o treime din căsătorii încep cu o întâlnire online și un studiu, publicat în 2017 de revista Sociological Science, a constatat că cuplurile heterosexuale care s-au întâlnit online au făcut o tranziție mai rapidă la căsătorie decât cuplurile care s-au întâlnit offline. Căsătoriile care au început online, au avut un procent mai redus să se încheie cu separare sau divorț, conform acestui studiu din 2012. Și în România site-urile de dating au foarte mulți utilizatori, iar numărul acestora crește semnificativ de la an la an.

Despre Tinder

Cu peste 26 de milioane de potriviri și peste 1,6 miliarde de swipes pe zi (sursa), Tinder este una dintre primele aplicații de dating online care a avut succes în România și care a făcut întâlnirile online un joc distractiv bazat pe ”NOPE” și ”LIKE”, adică glisare spre stânga (swipe left) dacă nu vă place persoana și glisare spre dreapta (swipe right) dacă vă place. Înscrierea este rapidă și după ce efectuați primul acces aplicația vă cere permisiunea să abiliteze notificările și localizarea poziției, în acest mod poate să verifice dacă sunt alți utilizatori Tinder în zona voastră și să vă arate profilurile.

Citește și: CUM SĂ TE ÎMBRACI LA O ÎNTÂLNIRE CU TIPUL PE CARE LE-AI CUNOSCUT PE TINDER

Site-uri de dating online – Lovoo

Lovoo nu are nevoie de multe prezentări, este una dintre cele mai utilizate aplicații de dating online, dar mai puțin cunoscută în Romania. Activă din 2012, a avut un mare succes, în special printre cei mai tineri și datorită caracteristicilor sale, numeroși utilizatori si-au găsit sufletul pereche.

Aplicația pune la dispoziție un algoritm foarte bun care vă sugerează persoane cu aceleași pasiuni și prin intermediul radarului puteți afla dacă există alți utilizatori înregistrați în Lovoo în apropiere și să trimiteți un mesaj.

Site-uri de dating online – OkCupid

OkCupid e una dintre puținele aplicații de dating care nu-ți cer un profil de Facebook pentru a te înregistra. Alegi un nume de utilizator, apoi completezi datele unui profil interminabil, pe care-l poți lega de contul de Instagram, dacă dorești. Poți răspunde la întrebări, dând atât varianta ta de răspuns cât și cea pe care ți-au dori-o de la eventuala persoană pe care ai vrea s-o cunoști. Acest lucru duce la crearea unui scor care reflectă compatibilitățile dintre utilizatori. Poți alege să faci răspunsurile publice și să arăți că le acorzi o importanță deosebită.

Site-uri de dating online – Hinge

Hinge e un fel de Tinder. De fapt, e aproape la fel ca Tinder, cu câteva diferențe care o fac ceva mai bună. Ca interfață, arată precum sora mai mică a lui Tinder. Ca funcționalitate, se bazează mai mult pe prietenii tăi de pe Facebook. Adică Hinge se poate conecta cu prietenii prietenilor prietenilor tăi, arătându-ți nu doar persoanele pe care le aveți la comun ci și lucrurile pe care le aveți în comun. Și face acest lucru după ce ai răspuns la câteva întrebări aflate într-o interfață care arată, din nou, cam la fel cu Tinder.

Site-uri de dating online –Match.com

Match.com a făcut jocurile în datingul online cu mult timp înainte ca orice aplicație de acest gen să se fi lansat. Pentru a activa Match nu trebuie să te conectezi prin intermediul contului de Facebook dar trebuie să treci printr-un proces de înregistrare care presupune să adaugi câteva fotografii, să răspunzi la câteva întrebări despre preferințele tale și, evident, să creezi un username și o parolă. Dacă ești deja înregistrat pe versiunea online, te poți loga cu acele date.