Fashion

Ce trebuie să știi despre colecția Louis Vuitton Cruise 2020

nicoleta.ispasescu
May 9, 2019 23:54 PM

Miercuri seară, Nicolas Ghesquière a prezentat la Centrul de zbor TWA de la Aeroportul J. F. Kennedy colecția Louis Vuitton Cruise 2020.

De data aceasta, designerul Louis Vuitton a ales ca locație o bijuterie arhitecturală care l-a inspirat.

Anii precedenți, Nicolas Ghesquière a ales clădiri celebre din era modernistă, cum ar fi muzeul Miho din Kyoto, Bob Hope Estate din Palm Springs sau Fondation Maeght din Saint-Paul de Vence.

„Sunt bătrân”, a spus Ghesquière cu farmecul său însuflețit după spectacol, „așa că am aterizat aici o călătorie. Îmi amintesc mereu locul ăsta, aici, terminalul ăsta. Sosind în acest oraș fantastic … și, în același timp, la această capodoperă arhitecturală „.

Ce trebuie să știi despre colecția Louis Vuitton Cruise 2020

Colecția s-a bazat pe impresiile timpurii ale lui Ghesquière din New York.

“Am aterizat aici când acest terminal era încă deschis, cândva în anii ’90”, a spus el despre TWA Flight Center. „A fost probabil cea de-a treia călătorie a mea în New York. Când vii pentru prima oară la New York, ai de descoperit atât de multe… imaginile sunt și acum atât de puternice în mintea mea”.

Prin viziunea călătoriilor lui, Ghesquière a interpretat stereotipurile și mărcile comerciale ale orașului New York, de la oameni de afaceri și fete muncitoare din anii ’80, îmbrăcați în costume, la vibrantele scene de tineret subterane și, bineînțeles, zgârie-norii.

”Ca designer francez, m-am simțit foarte liber să exprim emoții și chiar clișeuri despre oraș”, a spus Ghesquière.

Batman a fost sursă de inspirație pentru designerul Louis Vuitton. A existat întodeauna o trăsătură de super-erou în estetica lui Nicolas Ghesquière.

“Una din ideile care m-au inspirat a fost Gotham City. Iubesc poveștile despre New York, inclusiv partea lor întunecată. Batman Art Deco.

Invitații s-au bucurat de un program de trei zile, iar prezentarea a fost punctul culminant.

Așa cum experiențele de croazieră se desfășoară, programul a început cu o cină la Waverly Inn (unde șervetele de masă erau brodate cu textul “I LV NY”), a continuat cu o plimbare în jurul Statuii Libertății în dimineața dinaintea show-ului (interioarele ambarcațiunii au fost decorate cu logo-ul LV, iar personalul de la bord a purtat uniforme create special în atelierele casei de modă), și s-a încheiat, cu un after-party la MoMA, Muzeul de Artă Modernă din New York, unde invitații au petrecut pana în zori.