Living

Cea mai bună ciocolată de casă pe care s-o prepari copiilor tăi

A. S.
January 16, 2020 15:42 PM

O ciocolată de casă bine făcută este desertul perfect și nu se compară cu nimic altceva din comerț. În plus, deși pare dificilă, rețeta de ciocolată de casă este una rapidă pe care o poate face oricine. 

Multă lume evită să facă ciocolată de casă, considerând că este un desert complicat. Totuși, lucrurile nu stau deloc așa. Rețeta este destul de simplă, iar cu puțină atenție și ingredientele potrivite poți obține cea mai bună ciocolată de casă cu care să-ți impresionezi familia și prietenii.

Rețetă ciocolată de casă rapidă

Preparaea ciocolatei de casă nu este deloc anevoioasă, ba dimpotrivă. Timpul cel mai îndelungat este cel de care este nevoie să se întărească ciocolata, dar asta după ce deja ai preparat-o. Așa că renunță la dietă puțin și încearcă această delicioasă rețetă de ciocolată de casă:

Ingrediente ciocolată de casă:

  • 180 g zahăr
  •  120 g unt
  •  270 g lapte praf
  •  50 g cacao
  •  50 g alune de padure
  •  100 ml apa

Mod de preparare ciocolată de casă:

Se amestecă laptele și cacauă, după care se cern într-un vas. Apa și zahărul se fierb pentru a obține un sirop care se lasă pe foc 6 minute din momentul în care da în clocot. Se va obține un sirop mai gros care se ia de pe foc și în care se pune untul și se amestecă topindu-l. Siropul cu unt se toarnă peste amestecul de lapte praf cu cacao, se pun și alunele mărunțite puțin și se mixează bine. Se toarnă compoziția într-o tavă tapetată cu hârtie de copt, se nivelează și se lasă la rece 4-5 ore.

Ciocolată de casă cu nucă

Ciocolata de casă cu nucă amintește multora dintre noi de copilărie. Un mic truc pentru un gust și mai delicios este să tragi nuca într-o tigaie uscată, pe foc mic, timp de câteva minute. Vei vedea diferența.

Ingrediente ciocolată de casă cu nucă:

  •  450 g zahăr
  •  10 ml esență rom
  •  170 g unt cu 80% grăsime
  •  500 g lapte praf
  •  80 g cacao
  •  100 g miez de nucă
  •  150 ml apă

Mod de preparare ciocolată de casă cu nucă:

Se amestecă laptele praf cu cacaua și apoi se cern. Zahărul și 150 ml de apă se fierb circa 10 minute, până se obține un sirop cleios. Se trage vasul de pe foc și se adaugă untul tăiat bucățele.

Se pune și esența de rom împreună cu amestecul de lapte și cacao preparat anterior. Se amestecă energic pentru a evita cocoloașele și, la final, se adaugă nuca mărunțită.

Într-o tavă mare de aragaz unsă cu foarte puțin ulei se toarnă amestecul obținut, se nivelează cu un cuțit cu lamă lată trecut prin apă rece și se dă la rece pentru 3 ore.

Citește și: DIETA PENTRU PICIOARE SUBȚIRI ÎN DOUĂ SĂPTĂMÂNI