
Cea mai bună mască de față hidratantă pentru anotimpul rece


În anotimpul rece tenul are nevoie de o îngrijire aparte. Iată cum poți prepara acasă cea mai bună mască hidratantă pentru față.
Vântul și frigul își pun imediat amprena pe tenul nostru care, în anotimpul rece, are nevoie să fie hidratat corespunzător. Dacă nu vrei să dai banii pe tratamente de față costisitoare, poți oricând pregăti acasă o mască hidratantă. În plus, ingredientele folosite sunt unele la îndemâna oricui.
Mască hidratantă cu miere și iaurt
Mierea de albine este folosită în tratamentele cosmetice de zeci de ani datorită calităţilor sale nutritive, de vindecare şi de hidratare. De asemenea, are un conţinut bogat de vitamine (B1, B2, B5, B3, A, C, D şi K), acizi organici, săruri minerale, potasiu, magneziu, fosfor, calciu şi sodiu ceea ce o face un bun calmant, cicatrizant, tonifiant și antioxidant.
Mai mult, mierea are o mare putere de hidratare şi hrănire, deoarece zahărul pe care îl conţine reţine apa. Așa că, dacă folosești mierea în tratamentele tale cosmetice tenul tău devine mai elastic, mai ferm şi mai luminos, iar ridurile se atenuează.
Pe de altă parte, acidul lactic este unul dintre ingredientele-cheie ale iaurtului și, în același timp, prezent în foarte multe produse de îngrijire a pielii. Exfoliază și hidratează, contribuind la prevenirea ridurilor. Calciul conține antioxidanți ce previn și vindecă pielea uscată. Iaurtul este bogat în vitaminele B2, B12 și B5 care mențin tenul hidratat și radiant, protejează celulele de stresul oxidativ și de radicalii liberi.
Cum prepari masca cu miere pentru ten uscat
Așadar, o foarte bună mască de față hidratantă este cea din miere și iaurt. Nutrienții din cele două alimente îți vor lasă tenul catifelat și hidratat. Amestecă o linguriță de miere cu una de iaurt, alături de câteva picături de vitamină A uleioasă. Aplică apoi masca și lasă să acționeze cel puțin 20 de minute. La final, clătește cu apă călduță.
Citește și: MĂȘTI DE FAȚĂ NATURALE CARE ÎȚI VOR FACE TENUL SĂ STRĂLUCEASCĂ
Mască hidratantă cu fulgi de ovăz
O masca din fulgi de ovăz este un remediu natural împotria efectelor vântului și frigului în sezonul rece. Ai nevoie de fulgi de ovăz, gălbenuș și miere în cantități egale. Amestecă bine până ce ai obținut o pastă și aplică compoziția pe față. După 20 de minute, clateste bine cu apa călduță și tamponează apoi cu un prosop moale.
Mască hidratantă cu argilă făcută în casă
Măştile cu argilă sunt bune pentru aproape toate tipurile de ten, depinde doar cu ce o combini. Pentru tenul gras, amestecă argilă cu apă sau zeamă de lămâie, aplică pe toată faţa şi nu lăsa masca să acţioneze mai mult de 15 minute. Pentur tenul normal, nici gras, dar nici uscat, se recomandă masca făcută dintr-o jumătate de morcov, dat prin blender şi amestecat cu o lingură de praf de argilă. Împotriva ridurilor, poţi folosi argila în combinaţie cu avocado deoarece aceste ingrediente alcătuiesc un cocteil imbatabil contra ridurilor, stimulând producţie de colage şi efectele îmbătrânirii la nivelul epidermei.
Citește și: LĂMÂIA PENTRU TEN. BENEFICIILE SUCULUI DE LĂMÂIE PENTRU FAȚĂ