Fashion

Cei mai ciudaţi pantofi propuşi de designeri de-a lungul timpului

irina.letitia
October 12, 2019 17:22 PM

Moda înseamnă arta, iar arta îmbracă adesea cele mai fanteziste forme. Majoritatea designerilor de modă consacraţi  se încadrează în limitele purtabilului, însă o parte din ei explorează şi zone mai puţin practice, dar foarte expresive. Aşa se face că, de-a lungul timpului, am admirat cele mai suprinzătoare piese vestimentare.

Pe aceeasi temaAceasta a fost ultima dorință a lui Karl Lagerfeld! Ce se va întâmpla cu cenușa creatorului de modă Chanel

La capitolul pantofi, lucrurile sunt extrem de interesante, imaginaţia creatorilor fiind nelimitată. Iată care sunt cei mai ciudaţi pantofi propuşi de designeri în ultimii ani!

Cei mai ciudaţi pantofi propuşi de designeri de-a lungul timpului

Alexander McQueen a fost unul din designerii vizionari ai modei contemporane, iar prezentările sale erau adevărate spectacole. Hainele şi pantofii imaginaţi de acesta au fost revoluţionare, iar creatorul deţine un loc fruntaş la capitolul pantofi atipici.

Alexander McQueen 2010
Alexander McQueen 2010

 

In 2010, acesta a creat câteva modele absolut spectaculoase, intrigante, desprinse parcă din Atlantida. De altfel, aşa s-a şi intitulat colecţia sa, iar pantofii sculpturali au fost inspiraţi de lumea adâncurilor, imitând forme şi culori ale animalelor acvative.

Thom Browne este un alt artist curajos, care nu se fereşte de nonconformism. Pantofii săi sunt cel puţin atipici, iar cei admiraţi în colecţia de primăvară/vară 2020 întrec orice aşteptări.

Thom Browne
Thom Browne

 

La limita dintre piesă de artă, jucărie şi modă, pantofii Thom Browne sunt mai degrabă o piesă de colecţie, asta dacă nu te deranjează să porţi o pereche de delfini alb-negri pe post de încălţăminte.

Iris Van Herpen este un alt nume strâns legat de modelele ciudate de pantofi. Creaţiile sale vizionare includ şi pantofi sculpturali, cu platforme supradimensionate. Admiră-le în galeria foto, alături de alte modele deosebite de pantofi, pe cât de frumoşi, pe atât de ciudaţi!