Beauty

Cel mai bun fond de ten pentru iarna asta

A. S.
December 2, 2019 21:32 PM

A găsi cel mai bun fond de ten este într-adevăr foarte important, însă nu există unul care să fie potrivit pentru toate tipurile de ten și pentru toate anotimpurile Este important să știi cum să-ți alegi cel mai bun fond de ten pentru tine.

Fondul de ten a devenit aproape indispensabil pentru multe femei, tocmai de aceea dorința de a-l găsi pe cel mai bun este una foarte mare. Totuși, fiecare dintre noi avem propriile particularități ale tenului și propriile cerințe în privința unui fond de ten

Cum alegi cel mai bun fond de ten pentru iarnă

Toamna si iarna este recomandat să alegi un fond de ten cu acoperire medie sau chiar mare. De asemenea, pe timp de iarnă cel mai bun fond de ten este cel care îți menține pielea hidratată, asta pentru că vântul și frigul vor avea un efect de uscare asupra tenului tău.

Cel puțin la fel de important este să îți găsești un fond de ten care să se potrivească tipului tău de piele, tonului și subtonului tenului tău.

Machiajul nu este o mască, ci un accesoriu pe care fiecare femeie trebuie să știe cum să îl poarte corect, astfel încât, acesta să îi scoată în evidență trăsăturile și să ascundă micile detalii pe care nu vrei să le afișezi. În același timp, pentru a camufla imperfecțiunile, ai nevoie de un fond de ten cu acoperire medie, chiar full coverage, în unele cazuri. Chiar și așa, gradul mare de acoperire pe care îl deține un fond de ten nu este singurul lucru pe care trebuie să îl iei în considerare. Pe lângă aceste aspecte, vrei ca fondul tău de ten să reziste pe durata unei zile întregi, chiar și 24 de ore, dacă urmează să mergi la o petrecere.

Principalele tipuri de fond de ten

Există o mulțime de variante, astfel că poți avea la îndemână soluții pentru a alege cel mai bun fond de ten pentru tine.

Fond de ten lichid

Consistența ușor de amestecat și aspectul neted fac ca fondul de ten lichid să fie una dintre cele mai populare opțiuni existente pe piața fondurilor de ten. Există formule care se potrivesc tuturor nevoilor și tipurilor de piele, cum ar fi cele fără uleiuri, cele rezistente la apă și cele care persistă până la 24 de ore.

Fond de ten pe bază de cremă

Fondurile de ten tip cremă sunt o opțiune la îndemână, ideale pentru retușuri în timpul zilei. Noile fonduri de tip cremă realizează o finisare mată și completă.

Fond de ten sub formă de pudră

Fondurile de ten de tip pudră au proprietăți excelente de absorbție a uleiului pentru a reduce strălucirea pe tot parcursul zilei. Acest fond de ten echilibrează tonul pielii, creând o acoperire eficientă și mare.

Fond de ten mineral

Un  fond de ten mineral este făcut din ingrediente complet naturale, care nu vor înfunda porii, astfel încât să poți să alungi erupțiile și coșuri ce apar pe față. Acesta poate fi la fel de eficient precum fondul de ten lichid, conferind tenului tău o finisare naturală.

Cum aplici corect fondul de ten

Chiar dacă alegi cel mai bun fond de ten, dacă nu îl aplici corespunzător este posibil să arăți ca și cum ai avea pe față o mască.

Curăță tenul. Folosește o apă micelară pentru a îndepărta praful și uleiurile naturale produse de tenul tău.

Aplică o bază de machiaj.  Primerul îți netezește tenul și maschează aspecul neplăcut al porilor. Mai mult, dacă ai tenul gras sau mixt, te va ajuta să scapi de aspectul mereu lucios al tenului tău, iar machiajul tău va rezista mult mai bine pe parcursul zilei. Aplică acest produs cosmetic cu ajutorul degetelor pentru a-l ajuta să intre cât mai bine în piele.

Fondul de ten. Dacă îți dorești un machiaj cât mai natural, aplică o cantitate mică de produs și completează treptat pană acoperi intreagă suprafată. Cel mai indicat ar fi să pui fondul de ten pe mână; astfel, vei fi mult mai precisă și nu vei fi tentată să exagerezi cu cantitatea de produs.

Întinde fondul de ten din interior către exterior. Începe din centrul feței și indreaptă-te către linia părului și gât. Folosește propriile degete dacă îți dorești un rezultat cu acoperire mică, o pensulă de machiaj pentru acoperire medie, sau un burețel dacă îți dorești o acoperire mare. La final, machiajul tău trebuie să aibă un aspect neted, așa că asigură-te că nu ai lăsat în urmă linii care să indice unde începe și unde se termină fondul de ten.

Acoperă cearcănele și alte eventuale imperfecțiuni. Corectorul de ten trebuie să fie aplicat după fondul de ten. Pune o cantitate mică de produs în podul palmei și aplică anticearcanul cu degetele curate. La final, estompează cu ajutorul unei pensule de machiaj sau a unui burete.

La final, fixează fondul de ten cu o pudră.

Citește și: TENDINȚELE DE MAKE-UP ALE ANULUI 2020