Fashion

Cel mai hot trend al verii: costumul cu pantaloni scurți

nicoleta.ispasescu
May 20, 2019 20:30 PM

Indiferent cât de mult iubim costumele și seturile, nu putem purta pantaloni lungi la 40 de grade. Cel mai nou trend al verii vine în ajutor: costumul cu pantaloni scurți.

Acum, mai mult ca niciodată, femeile se străduiesc să-și facă auzite vocile și poartă tot mai des piese inspirate din garderoba bărbaților.

Nu mai este niciun secret faptul că a revenit în tendințe celebrul costum, specific anilor 80. Cel mai probabil trendul a reintrat în atenția iubitorilor de modă fie după ce Lady Gaga l-a purtat pe scenă, fie când au văzut-o pe Hillary Clinton la Congres.

Fie că este vorba despre un meeting, sau o ieșire cu prietenii, costumele sunt alese frecvent de către fashioniste.

Stilista Caroline Vazzana, autoare a cărții „Making it in Manhattan, The Beginner’s Guide to Surviving and Thriving in the World of Fashion” spune despre trendul costumului cu pantaloni scurți următoarele: „Îmi place costumul cu pantaloni scurți pentru că este o alternativă chic, la pantalonii tradiționali pentru femei. Este o versiune fresh, actuală, suficient de versatilă încât o poți purta la birou și la cocktail, fără a fi excentrică”.

Costumul poate fi purtat, atât împreună, cât și separat, astfel că look-urile pot fi nesfârșite și pot funcționa chiar și în eventualitatea în care acesta nu va mai fi în tendințe.

În caz că vă întrebați cu ce pantofi ar trebui să potriviți un astfel de costum, ei bine, avem două variante. Pentru varianta office puteți opta pentru o pereche de pantofi cu toc „kitten”, iar pentru varianta cocktail puteți opta fie pentru o pereche de sneakerși, fie o pereche de cizme western.

Cel mai hot trend al verii: costumul cu pantaloni scurți

Costumul cu pantaloni scurți este unul dintre cele mai hot trenduri ale acestei veri. În prezent, costumul este unul dintre cele mai vândute piese vestimentare.

Pe site-uri precum Asos, vânzările costumelor a crescut cu 400% în ultima lună. În decurs de o săptămână, au fost vândute 195.000 de unități, ale celebrului costum gri cu dungi albe, aparținând brandului Asos.

În ultima săptămână a lunii Martie, căutările pentru costumele cu pantaloni scurți, în motoarele de căutare, au crescut cu 19% în Marea Britanie, Maje și Stella McCartney fiind printre cele mai accesate mărci.

Însăși Julia Roberts a afirmat luna trecută faptul că nu s-ar fi așteptat vreodată ca setul ei preferat, costumul cu pantaloni scurți, care a consacrat-o,  să devină unul dintre cele mai puternice trenduri ale anului 2019.

În Galeria Foto puteți vedea o selecție cu cele mai cool variante în care poți purta costumul cu pantaloni scurți.