News

Cele mai amuzante replici ale Reginei Elisabeta! Ce simț al umorului dezvoltat are Monarhul

iulia.statie
September 23, 2020 18:35 PM

În public, Regina Elisabeta are un comportament impecabil, la urma urmei, ea este Monarhul Regatului Unit, dar, în privat, se zvonește că aceasta are simțul umorului extrem de dezvoltat.

Pe aceeasi tema10 reguli ciudate din Familia Regală Britanică

Regina Elisabeta, mare amatoare de glume

Spre exemplu, aceasta adoră glumele bune, chiar dacă sunt făcute despre ea și încurajează cadourile amuzante și personale de Crăciun, în locul celor tradiționale. De-a lungul domniei sale de 68 de ani, au existat mai multe glume ale sale ce au ieșit la iveală prin presă, dar, câteva sunt pur și simplu iconice.

La un moment dat, când Regina se plimba prin Balmoral alături de ofițerul ce se ocupă de protecția ei, s-a întâlnit cu turiști americani ce nu au recunoscut-o. „Ai întâlnit-o pe Regină?”, au întrebat aceștia. „Nu, dar el da.”, le-a răspuns Monarhul, arătând spre bărbatul ce o însoțea.

Când Prințul Philip a împlinit 72 de ani, aceasta a făcut un comentariu amuzant cu voce tare în timpul unei apariții publice. „Care este data?”

Potrivit cărții ‚The Wicked Wit Of Queen Elizabeth II’, după ce soția verișorului Reginei, Prințesa Michael of Kent a dezvăluit într-o emisiune că și-ar dori să îi împuște câinii Monarhului, aceasta a spus: „Sunt mai bine educați decât este ea.”

La evenimentul Chelsea Flower Show din 2016, un grădinar i-a explicat Reginei că anumiți crini sunt otrăvitori. La această remarcă, ea a răspuns: „Am primit două buchete săptămâna aceasta. Poate mă vor moartă.”

În 2007, Regina mergea într-o vizită oficială la Casa Albă. În timpul ceremoniei de întâmpinare, președintele George Bush a spus, din greșeală, că Regina i-a ajutat pe americani să sărbătorească bicentenarul în 1776, nu 1996. Deși s-a corectat rapid, ea l-a taxat. Două zile mai târziu, și-a început discursul într-un mod amuzant: „M-am întrebat dacă ar trebui să îmi încep toast-ul spunând: ‚Când am fost aici în 1776…”

Când au vizitat Noua Zeelandă în 1986, în Prințul Philip și în Regina Elisabeta s-a aruncat cu ouă de către protestatari. Mai târziu, la un banchet, ea a remarcat: „Noua Zeelandă este renumită de mult timp pentru produsele lactate, deși ar trebui să spun că eu prefer ouăle de aici la micul dejun.”

În vara aului 2013, Prințul George era pe drum. Totuși, când a fost întrebată de eveniment, Regina Elisabeta a răspuns: „Sper că vine în curând pentru că trebuie să plec în vacanță.”

În timp ce conducea până la Royal Windsor Horse Show, aceasta nu a fost recunoscută de un paznic. „Îmi pare rău, draga mea, nu poți intra fără sticker.”, i-a spus acesta. „Cred că dacă verifici, sigur voi intra!”, i-a zis și ea.

În timpul unui interviu pentru documentarul The Coronation, aceasta a glumit cu Alaistair Bruce despre dificultățile de a purta o coroană: „Nu poți să te uiți în jos pentru a citi discursul. Dacă faci asta, îți rupi gâtul.”

În timp ce se certa cu mama sa, aceasta i-a spus Reginei Elisabeta: „Cine crezi că ești?”, iar Monarhul i-a răspuns: „Regina, mămico, regina.”