Fashion

Cele mai bune cărți despre modă pe care poți să ți le achiziționezi acum

iulia.statie
December 6, 2019 16:06 PM

Crăciunul se apropie foarte repede, iar gândurile tuturor sunt la cadouri – nu doar cele pe care trebuie să le ofere prietenilor și familiei, ci și lucrurile pe care și le doresc de foarte multă vreme.

Pe aceeasi temaBrad de Crăciun în tendințe. Ce decorațiuni se poartă în 2019

Ce ar putea fi mai bine la finalul anului 2019 ca a cumpăra ceva ce o să reziste în timp: o carte despre modă, ce poate fi pusă pe masa ta de cafea pentru următorii ani.

Am făcut o selecție privind cele mai bune cărți despre modă ce s-au publicat în acest an și pe care sperăm și noi să le găsim sub bradul de Crăciun.

Dior de Peter Lindbergh (150 euro)

Două volume ce arată istoria casei de modă Dior timp de 70 de ani, a fost proiectul la care fotograful Peter Lindbergh a lucrat înainte de moartea sa din septembrie, la vârsta de 74 de ani. El a avut acces la arhivele casei de modă, a văzut piese vestimentare faschinante, de la o jachetă din 1947 creată de însuși Christian Dior până la piesele recente semnate de Maria Grazia Chiuri. Fotografiile sunt un tribut adus relației dintre Lindbergh și Dior.

Dior

 

Lagerfeld: The Chanel Shows (55 euro)

Moartea lui Karl Lagerfeld, directorul creativ al caselor de modă Chanel și Fendi, a fost o imensă pierdere pentru industria modei în acest an. Cele mai memorabile show-uri de pe podium și colecții spectaculoase din ultimul deceniu sunt puse la un loc într-o carte făcută de Simon Procter. Fotograful a folosit mai multe poze pentru a surprinde într-o singură imagine mult mai multe unghiuri, iar cartea conține, de asemenea, fotografii nemaivăzute cu Karl Lagerfeld de la Grand Palais din Paris.

Karl Lagerfeld

 

Choupette (20 euro)

Fără îndoială că este cea mai faimoasă pisică din industria modei, Choupette, animalul iubit al lui Karl Lagerfeld, este și starul acestei cărți, ce conține fotografii făcute chiar de designer. Pozele ne introduc în viața fascinantă a răsfățatei pisici, ce are propriul instagram cu peste 19 000 mii de urmăritori și a fost inclusă chiar și în testamentul lui Karl. O putem vedea pe Choupette călătorind cu avionul privat sau în atelier alături de stăpânul ei.

Karl Lagerfeld și Choupette

 

Prada Catwalk (48 euro)

La fel ca și Chanel, Dior și Yves Saint Laurent, Prada Catwalk oferă un fel de ghid al celor 30 de ani, cu Muiccia Prada la cârma casei de modă. În această carte pot fi văzute piesele vestimentare ale colecției toamnă/iarnă din 1988 dar și cele din primăvară/vară 2018. Comentariile sunt scrise de către Susannah Frankel, redactor șef la AnOther Magazine, ce a făcut de altfel și o introducere ce prezintă istoria Dior. Un must-have pentru toți fanii casei de modă.

Prada

 

Supreme Models: Iconic Black Women Who Revolutionized Fashion (40 euro)

De la Iman la Naomi Campbell, Supreme Models reprezintă o sărbătorire a modelelor de culoare din ultimii 60 de ani. Conținând interviuri, știri, editoriale și campanii, cartea este scrisă de către jurnalista și stilista Marcellas Reynolds ce s-a concentrat pe impactul pe care modelele l-au avut asupra modei. De asemenea, este prezentată și noua generație de modele de culoare, ce au urmat pașii predecesoarelor lor, cum ar fi Awoa Aboah, Jourdan Dunn și Joan Smalls.

Naomi Campbell

 

Legaspi: Larry Legaspi, the 70s, and the Future of Fashion (55 euro)

Rick Owens nu a lansat una, ci două cărți în 2019. Primul volum este despre Larry Legaspi, designerul american ce a creat piese pentru Kiss, Grace Jones și Labelle în 1970. Prezentând imagini nemaivăzute cu munca sa, cartea pune accentul și pe ce a lăsat acesta în urmă, căci Larry a murit în 2001. A doua carte publicată de către Rick este chiar despre cariera sa.

Rick Owens

 

Virgil Abloh: Figures Of Speech (49,99 euro)

Original publicată pentru a coincide cu expoziția lui, ‚Figures of Speech’ de la Museum of Contemporary Art din Chicago, ce a durat din iunie până în septembrie 2019, această carte este ghidul complet a tot ce a făcut Virgil. De la interviuri și știri ce se axează pe infulența pe care Off-White a avut-o în întreaga lume, la artă, muzică și design, cartea prezintă toată munca designerului de când acesta a devenit director creativ pentru Kanye West. Ba chiar, în ea sunt și fotografii ce arată procesul necesar pentru a ajunge la un produs finit și poze din propria arhivă.

Virgil Abloh

 

Vogue on Location: People, Places and Portraits (45 euro)

Dacă ai nevoie de o escapadă în această perioadă, sigur trebuie să pui mâna pe Vogue on Locations. Sunt prezentate locații fabuloase pe care cei de la Vogue le-au vizitat în decursul anilor, de la Maroc, Iran pâna la India și Bali, prin lentilele fotografilor ca Helmut Newton, Peter Lindbergh și Annie Leibovitz. Cartea conține și jurnalul de călătorie a lui Truman Capote și Lee Miller.

Truman Capote