Living

Cele mai bune combinaţii de fructe pentru fresh-uri răcoritoare

iulia.statie
April 9, 2021 14:45 PM

Unul dintre cele mai importante lucruri pe care le poți face pentru sănătatea ta este să renunți la sucurile cumpărate din magazin, cele mai multe dintre ele pline de aditivi și conservanți, și să-ți prepari acasă sucuri naturale sau fresh-uri gustoase și sănătoase. Doar în teorie este o operațiune complicată, pentru că dacă te dotezi cu un storcător de fructe bun, operațiunea devine o joacă. Dacă ești pe punctul de a face un pas în această direcție, vezi ce recomandă specialiștii Hendi și alege un storcător eficient și rezistent.

De ce este bine să consumi sucuri și fresh-uri din fructe? Îți enumerăm imediat câteva din cele mai importante beneficii. De asemenea, îți vom recomanda și cele mai bune combinații de fructe pentru un fresh perfect și răcoritor.

Fresh-urile adună într-un pahar toate beneficiile fructelor utilizate. În primul rând, au rol important de detoxifiere a organismului, ajută sistemul digestiv, susțin sănătatea sistemului cardiovascular și fortifică sistemul imunitar. Sunt zile în care uităm pur și simplu să consumăm un fruct și astfel ne privăm de aportul de vitamine și nutrienți sănătoși, însă cu toții vom fi încântați să savurăm un fresh delicios care să adune la un loc proprietățile mai multor fructe.

Iată și câteva combinații de fructe pentru fresh-uri reconfortante:

Cireșe, pepene galben și lămâie

Pentru acest fresh ai nevoie de 30 de cireșe fără sâmburi, un pepene galben mic, curățat de semințe, și o lămâie, de preferat una verde, curățată de coajă. Pepenele și lămâia se taie, apoi se adaugă în storcătorul de fructe și se obține un suc foarte parfumat și răcoritor.

Mere și pere

Merele sunt unele dintre cele mai sănătoase fructe și chiar și medicii ne recomandă să le consumăm zilnic. Iar o combinație de mere și pere va fi extrem de savuroasă. Pune în storcătorul de fructe două mere și două pere curățate de semințe, dar cu coajă. Va rezulta un fresh catifelat, plin de vitamine, cu proprietăți energizante.

Căpșuni, portocale, grepfrut

Este o combinație pentru un fresh energizant, ideal pentru micul dejun sau pentru după amiezile istovitoare. Ai nevoie de 3 portocale, un grapefrut și de 10-15 căpșuni. Pune-le pe toate în storcător și vei obține un fresh acrișor și răcoritor.

Pepene roșu și ananas

Sunt două fructe cu conținut ridicat de apă, cunoscute pentru proprietățile lor detoxifiante și care susțin dietele. Ai nevoie de un ananas mediu, curățat, și câteva felii de pepene de la care trebuie să elimini semințele. De regulă cantitățile utilizate sunt egale, însă poți să le adaptezi în funcție de fructul pe care îl preferi. Taie-le în bucăți și pune-le în storcătorul de fructe. Vei avea un fresh cu miros exotic, foarte delicios.

Pentru alte combinații delicioase consultă recomandările de pe acest blog.

Foto: Pexels