Living

Cele mai bune filme de Crăciun din toate timpurile

iulia.statie
December 24, 2020 12:00 PM

E timpul să petreci sărbătorile pe canapea, cu o ciocolată caldă în mână și să te bucuri de sentimentul de nostalgie ce te va cuprinde. Bineînțeles, la ce filme se bucură toată familia? Am făcut o selecție pentru tine și pentru cei dragi privind cele mai bune filme de Crăciun din toate timpurile.

Pe aceeasi temaCele mai frumoase orașe de Crăciun din lume

Love actually (2003)

Cu un prim ministru britanic ce se îndrăgostește de unul dintre membrii staff-ului, un copil ce trece prin prima dragoste și un cavaler de onoare îndrăgostit în secret de mireasă, Love Actually este o comedie savuroasă. De ce ne place să îl vedem de Crăciun? Pentru a vedea Londra cuprinsă de zăpadă, a asculta soundtrack-ul romantic și a privi cu sufletul la gură finalul fericit.

 

Home Alone (1999)

Cine nu se uită la Home Alone de Crăciun? Povestea unui copil extrem de inteligent ce este uitat singur acasă și trebuie să se confrunte cu bărbații ce voiau să îi jefuiască casa este perfectă pentru o seară de Crăciun petrecută alături de cei dragi.

 

The Holiday (2006)

Pentru a uita de inimile lor frânte, Iris (Kate Winslet) ce este îndrăgostită de un bărbat ce urmează să se căsătorească și Amanda (Cameron Diaz) ce tocmai și-a părăsit iubitul, fac schimb de locuințe chiar înainte de sărbători. Într-o cabană uitată de lume, Amanda, ce este mult prea obișnuită cu evenimentele mondene, este gata să plece înapoi acasă când un bărbat chipeș îi bate la ușă. Pe de altă parte, Iris se bucură de plăcerile oferite de LA și cade în mrejele amicului prietenei sale, Miles, potrivit Vogue.

 

Gremlins (1984)

„Mai ales lumina soarelui – aceasta l-ar ucide. Și ține-l departe de apă. Nu îl lăsa să se ude. Și cea mai importantă regulă, pe care nu ar trebui să o uiți niciodată, nu contează cât de mult te roagă sau cât de mult plânge – să nu îl hrănești după miezul nopții.”, acestea sunt regulile ce trebuie respectate atunci când cineva adoptă un adorabil Gremlin. Din păcate pentru Billy (Zach Galligan), una dintre acestea va fi încălcată iar micuțul oraș Kingston Falls va avea parte de multe probleme, Crăciunul transformându-se într-un coșmar.

 

Bridget Jone’s Diary (2001)

Poate nu multă lume știe, dar acest film este inspirat din Mândrie și prejudecată de Jane Austen. Bridget Jones (Renée Zelwegger) se îndrăgostește de șeful ei extrem de șarmant, Daniel Cleaver (Hugh Grant), deși soarta o aduce mereu în preajma lui Mark Darcy, un avocat irezistibil, jucat de către Colin Furth.

 

Edward Scissorhands (1990)

Într-un film jumătate comic, jumătate dramatic, Johnny Depp, ce îl joacă pe Edward, un bărbat creat de către un inventator, ce are foarfece în loc de degete, se îndrăgostește de Kim (Winona Ryder). Edward Scissorhands este unul dintre cele mai personale filme create de Tim Burton, ce, în acel timp, prezenta talentul lui Depp audienței.

 

The Grinch

Determinat să întristeze locuitorii orașului Chouville of Christmas, un orașel lipsit de griji și plin de bucurie, Grinch, o creatură cu păr verde, decide să fure toate cadourile și ornamentele în Ajunul Crăciunului. Dar totul se schimbă atunci când o fetiță se hotărăște să îi demonstreze ce înseamnă umanitatea. Fiind o comedie savuroasă, pelicula demonstrează încă o dată ce talent uriaș deține Jim Carrey.

 

The Nightmare Before Christmas (1994)

În timp ce era ocupat cu filmările peliculei ‚Batman Returns’, Tim Burton a avut încredere în Henry Selick în ceea ce privește direcția pe care acest film trebuia să o aibă. Jack Skellington, un schelet plictisit de a face lucruri rele în lumea Halloween-ului, descoperă minunata lume a Crăciunului. El decide atunci să îl captureze pe Moș Crăciun și împrăștie teroarea în orășel.

 

The Santa Clause (1994)

În Ajunul Crăciunului, Scott Calvin (Tim Allen) decide să îl înlocuiască pe Moș Crăciun, ce s-a accidentat din greșeală. După ce duce toate cadourile la destinație, un elf îl anunță că de acum va fi Moșul pentru totdeauna. Deși Scott crede că este o glumă, următoarea dimineață părul lui albește și el se îngrașă, căpătând rotunjimi demne de Moș Crăciun. Extrem de amuzant, acest film trezește copilul din oricine a crescut în anii ’90.