Fashion

Cele mai iconice ținute ale lui Lady Gaga

Verdict.ro
May 22, 2020 18:52 PM

A trecut mai mult de un deceniu de când Lady Gaga a intrat în vogă cu piesa “Just Dance” și a arătat unei generații întregi cum să creezi o identitate vivace pentru tine, de oriunde ai fi.

Idolii pop au fost și sunt o parte esențială a mentalității rebele, iar multe studii au fost făcute pe acest subiect. Mulți spun că baladele pop despre biruința asupra dragostei și a pierderilor personale au oferit de-a lungul timpului o evadare emoțională din cotidianul repetitiv. Desigur, înainte de Gaga, o aveam pe Madonna, Cher, Diana Ross. Ai putea spune că Gaga nu a făcut nimic mai special în comparație cu celelalte artiste. Cu toate acestea, muzica și prestanța ei au avut un impact extraordinar de pozitiv asupra modelării societății din ziua de astăzi.

Expresivitatea artistei se extinde și către domeniul fashion design-ului producând o gamă variată de rochii: de la modele din carne crudă, la jachete cu broasca Kermit și ținute simple din catifea neagră. Iar acum că Lady Gaga intră într-o întreagă nouă eră cromatică, hai să explorăm cele mai memorabile și șocante ținute ale artistei.

2008

“Just Dance” s-a numărat printre hiturile anului 2008, iar odată cu acesta, Lady Gaga s-a făcut recunoscută în lume cu look-ul disco neobișnuit. În videoclip, artista apare dansând într-un sutien tip oglindă, expunând, de asemenea, un omagiu adus celebrului cântăreț David Bowie, și anume un trăsnet albastru pictat pe față.

În același an, Lady Gaga continuă să experimente cu ținute avant-garde ale look-ului disco în cel de-al doilea single lansat, “Poker Face.”

2009

Lady Gaga apare într-un talk-show german într-o ținută nebună: o rochie făcută din păpuși cu celebra broscuță Kermit. În același an, Gaga ajunge pentru prima oară pe covorul roșu ale premiilor VMA într-o rochie încorsetată cu dantelă neagră creată de Jean-Paul Gaultier, ținută accesorizată cu o mască de aur și un guler cervical creat de Keko Hainswheeler.

2010

În acest an, Lady Gaga lansează un single nou, “Telephone,” alături de Beyoncé în care renunță la influențele disco pentru un look total experimental și curajos. În videoclip, Gaga apare într-o rochie vărgată alb-negru și umeri falși – dar accesoriile alese sunt cele care oferă originalitate mediului în care se petrece acțiunea. Lady Gaga apare învelită în lanțuri, poartă ochelari de soare acoperiți cu țigarete afumate, folosește doze de Diet Coke pe post de bigudiuri, vorbește la un telefon care e de fapt o pălărie și se înfășoară în benzi de poliție.

În septembrie 2010, la gala MTV VMA, când a urcat pe scenă să-și revendice premiul pentru Cel mai Bun Video al Anului (“Bad Romance”), lumea a rămas cu gura căscată când artista și-a expus rochia făcută din carne de vită crudă.

2011

Gaga deja devenise cunoscută pentru aparițiile inedite și pentru rolurile diferite pe care le juca în videoclipurile sale, dar în 2011, aceasta a explorat tematici noi inspirate din folclorul creaturilor fantastice (“Yoü and I”).

2013

Videoclipul “Applause” s-a înclinat către tema intersecției dintre artă și cultura pop. În acest clip, costumele lui Gaga înfățișează cele mai emblematice opere de artă, de la filmul “A șaptea pecete” a lui Ingmar Bergman până la pictura “Nașterea lui Venus” a lui Botticelli.

2017

La premiile Grammy din 2017, Lady Gaga a început să exploreze vibe-urile rock afișând o ținută din 2 piese din piele neagră asamblate cu mâneci lungi și țepoase, lanțuri atârnate de brâu, ochelari de soare stil aviator și cizme de piele cu toc înalt. Aceasta a urcat pe scenă alături de trupa Metallica purtând niște pantaloni scurți încrustați și un tricou decupat cu numele formației înscripționat pe piept.

2018

În contrast cu tematica premiilor Grammy din 2017, Lady Gaga a apărut pe scenă într-o rochie albă cu dantelă dându-i, astfel un aspect inocent și matur. Artista a arătat de-a lungul anului ca poate purta orice stil, indiferent cât de simplu sau elegant ar fi acesta.

2019

În 2019, Lady Gaga și-a terminat voiajul premiilor pentru filmul “Star is Born” cu încă un look inspirat din filmografia clasică. Aceasta a purtat o rochie creată de Alexander McQueen asemănătoare cu cea a celebrei Audrey Hepburn din memorabila reclamă pentru “Breakfast at Tiffany’s.”